Hlavní obsah

Anglie - Německo 4:1Českou fotbalovou devatenáctku čeká v semifinále ME výběr Anglie

Už je to jasné! Soupeřem českých fotbalistů ve středečním semifinále mistrovství Evropy hráčů do 19 let bude Anglie. Ostrovní výběr porazil Německo 4:1 a vyhrál skupinu B před Nizozemskem, které v semifinále narazí na Portugalsko.

Článek

Český celek tak čeká v Gruzii duel se zatím stoprocentní Anglií, jež porazila Bulharsko 2:0, Nizozemsko 1:0 a poprvé inkasovala až od Německa, jemuž však sama čtyři branky dala. Po třech gólech na turnaji mají na kontě Ryan Sessegnon i Ben Brereton a dělí se o vedení v tabulce střelců.

"Zápas s Německem zvládli Angličané velmi dobře, přestože brzy přišli o své klíčové hráče," připomněl trenér českého týmu Jan Suchopárek zranění Trevoha Chalobaha a Andreho Dozzella.

"Ostatní reprezentační trenéři nám tu pomáhají sledováním soupeřů. Angličany měl na starosti Luboš Kozel a předal mi obsáhlé informace. Mají výborné individuality, jsou efektivní v koncovce. Když budeme i my efektivní směrem dopředu, tak budeme mít šanci. I oni mají vzadu okénka," dodal Suchopárek.

Angličané podobně zvládli základní skupinu i před rokem, pak ale v semifinále podlehli Itálii. Podobně se je bude snažit zaskočit český tým, který usiluje o první postup do finále od roku 2011. Angličané byli ve finále naposledy v roce 2009.

ME fotbalistů do 19 let v Gruzii:
Skupina B:
Gori: Nizozemsko - Bulharsko 1:1 (0:0),
Tbilisi: Anglie - Německo 4:1 (0:0).
Konečná tabulka:
1.Anglie33007:19
2.Nizozemsko31115:34
3.Německo31025:83
4.Bulharsko30121:61
Semifinálové dvojice:
Anglie - Česko
Portugalsko - Nizozemsko.

Reklama

Související témata: