Hlavní obsah

On-line: Fotbal Česko vs. Srbsko

Karel FeltSport.czPrávo

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner naposledy vyšle v Uherském Hradišti v přípravném duelu proti Srbsku tým pod vedením kapitána Pavla Nedvěda. Ten se s reprezentací loučí. Zároveň chce zkusit i nové hráče a vyzkoušet si varianty pro zářijovou kvalifikaci s Walesem. Utkání můžete sledovat v on-line reportáži Sport.cz.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Pro Pavla Nedvěda bude zápas derniérou v reprezentaci.

Článek

"Ve středečním utkání nás čeká víc zkoušení než jindy. Někdo z nově povolaných hráčů, či těch, kteří přišli po delší odmlce, nastoupí už od začátku zápasu," tvrdil Brückner. Tím hráčem by měl být Karel Piták ze Salcburku. Alespoň soudě podle variant, které zkoušel trenér v nácviku zakládání útočných akcí a zakončení na úterním tréninku, který posunul o půl hodiny prudký liják.

Další nováčci by se měli objevit na uherskohradišťském trávníku v průběhu zápasu. "Kromě Rosického se zřejmě nikdo z marodů do mužstva do kvalifikačního úvodu nevrátí. A první zápas nás čeká už 2. září v Teplicích proti Walesu, další o čtyři dny později v Bratislavě se Slovenskem," konstatoval Brückner. "Ze stabilních útočníků máme Kollera, který dlouho nehrál, a také odzkoušeného Štajnera. I proto byli povoláni poprvé Bednář a Kulič," vysvětlil svoje nominační kroky před zápasem se Srby Brückner.

Fotbal on-line na Sport.cz:
Příprava: Česko vs. Srbsko

Problém se však rýsuje i na místě defenzivního záložníka a vzhledem k Nedvědovu loučení také na levé straně středové řady. "Polák má trest za vyloučení na mistrovství světa v utkání s Itálií. Galásek je zraněný a není jisté, že bude k dispozici. Sivok je rovněž po zranění. Jeho povolání jsem zvažoval už před utkáním se Srbskem, ale odehrál asi dvacet minut. Varianta proti Walesu to ale je. Když vám vypadnou na jeden post tři hráči, těžko se hledá náhrada. Zkusím tu proto Radoslava Kováče, který už na této pozici hrál," uvedl kouč.

V obraně ho zase trápí fakt, že hráči většinou v klubech nastupují na jiných místech a Marek Jankulovski toho zatím moc v Miláně neodehrál. Jeho kotník je ale naštěstí v pořádku. Před dnešním duelem nemá nikdo z nominované devatenáctky zdravotní problémy. Jasné je, že v brance bude Jaromír Blažek. V úvodu kvalifikace totiž bude chybět pravděpodobně i rekonvalescent Petr Čech.

Soupeřova premiéra

Srbská reprezentace bude mít dnes svoji světovou premiéru jako samostatný tým, tedy už bez Černé Hory. Srbové také vstoupí do kvalifikace ME, zatímco Černohorci musejí čekat až do kvalifikace na MS 2010 a mohou hrát jen přátelské zápasy. "Je to skutečně velký okamžik pro celou zemi, ale já budu v utkání spíše sledovat naši hru, než abych upřednostňoval výsledek. Budeme hrát proti jednomu z nejlepších týmů světa, a to platí i přes absenci Poborského s Rosickým a dalších," řekl ČTK nový kouč srbské reprezentace Španěl Javier Clemente.

Předpokládané sestavy:
Česko: Blažek - Grygera, Rozehnal, Ujfaluši, Jankulovski - Piták, Polák, Plašil, Nedvěd - Koller, Štajner.
Srbsko: Jevrič - Markovič, Biševac, Stěpanov, Lukovič - Koroman, Stankovič, Duljaj, Ilič - Žigič, Pantelič.
Zápas začíná v Uherském Hradišti ve 20:15 hodin a přímo ho vysílá ČT 2. Jako hlavní jej řídí Rakušan Drabek.

Reklama

Související témata: