Hlavní obsah

Chlapci, ukažte se. Reprezentaci koncem roku prověří Lewandowski a spol.

Praha
Aktualizováno

Kanonýr Lewandowski a spol. náležitě prověří národní tým. Fotbalová reprezentace sehraje 15. listopadu přípravný zápas v Polsku. Dnes se na tom dohodly obě asociace. O místě konání utkání se zatím jedná. Týmu kouče Jarolíma se tak už téměř zaplnil termínový kalendář pro podzim letošního roku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Polák Lewandowski si kryje míč před Michalem Kadlecem na ME 2012.

Článek

Termíny se plní. Po nedávném losu Ligy národů, v níž se Češi poměří se Slovenskem a Ukrajinou, je jasno už také o vyplnění listopadového termínu pro přípravný zápas. Ten obstará 15. listopadu duel na hřišti Polska.

Pro českou reprezentaci je duel s účastníkem letošního MS v Rusku, jehož ústřední postavou je kanonýr Bayernu Mnichov Robert Lewandowski, velkou výzvou.

Program zápasů reprezentace na podzim 2018:
6.9. 20:45: ČR - Ukrajina (Liga národů)
9.–11.9: termín pro přípravný zápas - v jednání
13.10. 15:00: Slovensko - ČR (Liga národů)
16.10. 20:45: Ukrajina - ČR (Liga národů)
15.11. 20:45: Polsko - ČR (přípravný zápas)
19.11. 20:45: ČR - Slovensko (Liga národů)

„Jsem spokojený. Jednak z rychlosti jednání obou stran, která nám s předstihem vyřešila jeden z podzimních otazníků, především však kvůli samotnému soupeři. Polsko si užívá výjimečnou fotbalovou generaci, která zdaleka není jen o Robertu Lewandovském," poukazuje trenér Karel Jarolím.

Prioritou bude Liga národů

"Polsko je velmi silný tým, o čemž svědčí výkony na ME ve Francii, postup na šampionát do Ruska i příslušnost do prvního koše v Lize národů. Těším se na kvalitní konfrontaci, na své si určitě přijdou také fanoušci. Přestože prioritou pro nás na podzim budou souboje v Lize národů, utkání s Polskem budeme chtít výkonnostně i výsledkově zvládnout," dodává kouč.

„Dvojzápas s Polskem a Slovenskem nabídne nejen fotbalové duely s puncem vysoké kvality, ale také zajímavé marketingové i společenské příležitosti. Jsme v úzkém kontaktu s představiteli obou asociací a společně budeme chtít pro fanoušky připravit výjimečné sportovní zážitky," ujišťuje Martin Malík, předseda FAČR.

Česká reprezentace se s Polskem v samostatné éře zatím utkala sedmkrát s bilancí tří výher a čtyř porážek. Poslední vzájemný zápas se datuje k listopadu 2015, kdy Češi v přípravě na ME prohráli ve Vratislavi 1:3.

Reklama

Související témata: