Hlavní obsah

Brückner: Takové věci řeším osobně

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner často čelí kritice, že sází při nominacích do národního týmu pouze na své oblíbence a ostatní hráči, byť podávají ve svých klubech výborné výkony, nemají šanci. Naposledy Brücknera kritizoval záložník Celticu Glasgow Jiří Jarošík.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner

Článek

Jiří Jarošík a Rudolf Skácel vás v médiích kritizovali, že máte oblíbené hráče a nominujete pouze je. Zatímco oni, ať hrají jakkoliv dobře, nedostanou šanci...

Na reprezentačních akcích jsme si s hráči několikrát řekli, že spolu nebudeme komunikovat přes média. Vyjádření mohou být zkreslená. Já to dodržuji. A k těm oblíbeným hráčům: Ano, mám je. Jsou to ti pracovití, kteří hrají dobře dopředu i dozadu, situace řeší v rychlosti, jsou zodpovědní a umí se zapojit do našeho herního systému. Neoblíbení jsou ti opační.

Čtete ty články?

Ne, mám to zprostředkované. Komunikovat tímto způsobem mi připadá trapné, ubohé a úsměvné. Takové věci řeším live, tedy osobními rozhovory.

Oni míní, že hrají dobře a nejsou nominováni. Vy na ně zapomínáte?

Nezapomínám, ale mne tohle nijak v nominaci neovlivní. Když čtu, jak jsou dobří, pak to kolikrát nedeklarují na hřišti nebo prostě nehrají. Navíc Jarošík byl nominován proti Srbsku a nepřijel. Omluvil se pro údajné zranění.

Co myslíte slovem údajné?

Ověřil jsem si, že s tím zraněním to nebylo tak, jak prezentoval. V sobotu už hrál.

Znamená to, že už nebudou nominováni?

To rozhodně ne. Když bude třeba, tak je povolám, ale před tím si promluvíme. Přitom hráči ze základu ani nechtějí, abych jim zdůvodňoval, proč nejsou nominovaní.

Proč jste nenominoval Jiřího Štajnera?

Nevyužil šanci, kterou měl v předchozích zápasech.

Reklama