Hlavní obsah

Jarolím si zahrál na škatulata, hejbejte se. Čtyři hráči se před cestou do Číny omluvili, šest jiných povolal

Praha
Aktualizováno

To už nejsou jen běžné rošády, které musel reprezentační kouč v nominaci před cestou na turnaj do Číny udělat, ale pomalu hra na škatulata, hejbejte se. Už dopoledne Karel Jarolím zvěstoval, že legionář z Ostrovů Matěj Vydra pro zdravotní potíže na sraz vůbec nedorazí a krajánek z Itálie Jakub Jankto rovněž ne, ve smíchovském NH hotelu se sice pozdravil se slávisty Milanem Škodou a Josefem Hušbauerem, záhy se s nimi ale zase loučil. Ani oni do Číny nepoletí, protože je rovněž limitují zdravotní problémy.

Trenér Karel Jarolím dostal před reprezentační akcí v Číně několik omluvenekVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Ještě že jsme obstarali čínská víza pro pětačtyřicet hráčů," kvitoval reprezentační kouč, že sepsal sáhodlouhý seznam náhradníků, takže má kam sáhnout. "Předpokládal jsem, že k podobné situaci může dojít a že se někteří hráči omluví," nedělalo Jarolímovi problém zaškrtávat v seznamu jména dalších fotbalistů, které manažer Jaromír Šeterle zval narychlo na sraz.

Už v pondělním dopoledni proto putovala dodatečná pozvánka jabloneckému Lukáši Masopustovi a Michalu Trávníkovi, současně ale Šeterle sháněl i slávistického stopera Jakuba Jugase a útočníka Stanislava Tecla, sparťanského univerzála Martina Frýdka a v Kodani legionáře Michaela Lüftnera.

„Měl jsem ta jména v hlavě, takže nešlo o nějaké rychlé rozhodování pod tlakem. Navíc už po sobotním pražském derby jsem věděl, jak na tom někteří hráči jsou," tvrdil Jarolím, že ho rošády v nominaci nijak nezaskočily.

„Masopustův a Trávníkův Jablonec vyhrál na jaře všech šest zápasů a viděl jsem, že ti dva hrají dobře. Masopust se navíc prosazuje i střelecky, takže jejich nominace je logickým krokem. Zvláště, když oba prošli i reprezentační jednadvacítkou," vysvětloval trenér jednu z rošád, k níž se uchýlil.

Tecl nahradí spoluhráče Škodu

Tou další je dodatečná nominace Stanislava Tecla, který na turnaji v Číně zaskočí namísto zraněného klubového spoluhráče Milana Škody.

„Už na podzim podával na hostování v Jablonci velmi dobré výkony, takže i proto si ho stáhla Slavia zpátky. V Edenu je zatím v roli čekatele na základní sestavu, ale dobrou formu prokazuje. Věřím, že si bude nominace vážit a dokáže, že si reprezentaci zaslouží," míní Jarolím, který musel zaimprovizovat nejen s nominací, ale i s přípravou.

Vzhledem k panujícímu chladnému počasí totiž přesunul tréninky na malé travnaté hřiště přímo u hotelu, kde se bude se svým týmem chystat i v úterý dopoledne.

Do Číny odlétá národní tým po poledni. Na výpravu čeká dvanáctihodinový let speciálem, a v Nan-ningu pak sedmihodinový časový posun. Na aklimatizaci a srovnání s čínským časovým pásmem budou mít fotbalisté dva dny, neboť v pátek na ně čeká první turnajový zápas proti Ururguayi. Příští pondělí pak nastoupí buď k zápasu o třetí místo nebo k finálovému střetnutí proti vítězi druhého zápasu Čína - Wales.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články