Hlavní obsah

Brückner v slzách. Do dražby jde exkluzivní obraz z Rosického rozlučky

Praha

Příběh jedné velké fotbalové generace ožívá už jen při exhibicích. Jako nedávno na pražské Letné, když se s kariérou definitivně loučil Tomáš Rosický a na lavičku české reprezentace znovu usedl Karel Brückner. "Jak jsem benefici prožíval? Ťali jste do živého... Konec byl dost smutný, když dává sbohem takový hráč. Prožíval jsem ho s ním nostalgicky. Na stará kolena jsem už dost citlivý," netajil trenérský doyen velké dojetí. Výmluvně ho charakterizuje obraz, který jde nyní do dražby.

Tomáš Rosický byl během rozlučky nejvíc dojatý z Karla Brücknera. A co na rozlučku říkají další Češi? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Rozlučka Tomáše Rosického nabídla fanouškům množství nádherných momentů i vzácných setkání. Skvělí spoluhráči ze Sparty, Dortmundu, Arsenalu i národního týmu, fotbalové legendy několika generací nebo osobnosti společenského života. Přesto jedno setkání budilo zaslouženě speciální pozornost.

Karel Brückner se nikdy netajil svým výjimečným vztahem k záložníkovi s desítkou na zádech. A Rosa vždy vyjadřoval svou úctu a respekt k jednomu z nejlepších trenérů české historie. Setkání Tomáše Rosického s Karlem Brücknerem chvíli po skončení rozlučkového zápasu tak nabídlo vzácné a nádherné emoce. Fotografie Štěpána Černého zachycuje na jednom snímku celý příběh jedné fotbalové generace. Unikátní plátno o velikosti 80x60 cm, podepsané Rosickým i Brücknerem, nyní pomůže dobré věci.

Dražba dresů již běží

Obraz obou českých fotbalových legend se připojí k dražbě dresů všech hráčů, kteří se nevšedního zápasu na Letné zúčastnili. Dražba dresů světového týmu v čele s Cescem Fabregasem a Robinem van Persiem bude probíhat do středy 27. června, aukce českého výběru reprezentovaného např. Janem Kollerem či Karlem Poborským bude ukončena až ve čtvrtek 28. června. Souhrnná částka se již nyní přehoupla přes 150 000 korun.

Dražba výjimečného obrazu celou akci zakončí. Vyvolávací cena je stanovena na 1000 korun, minimální příhoz činí 100 korun. „Dražba bude ukončena v 19 hodin ve čtvrtek 28. června. Specifikem je, že poslední příhozy před koncem času dražby prodlouží soutěž o dalších 5 minut. Je to pojistka proti případným spekulantům, kteří by čekali až na poslední chvíli, a znehodnotili tak týdenní snažení dalších fanoušků," říká ke spuštění dražby šéf organizačního týmu Tomáš Křivda.

Kompletní výnos z prodeje jedinečných originálů bude rozdělen několika organizacím, které vybere sám Tomáš Rosický.

Reklama