Hlavní obsah

Alissona v brance AS Řím nahradí Švéd Olsen

Do Říma se brankáři Petru Čechovi přestupovat nechtělo. A teď má téměř jistotu, že se zkušený gólman Arsenalu v létě od tamního AS stěhovat nebude. Bývalý český reprezentant přitom podle ostrovních médií figuroval mezi adepty na volné místo, když z AS Řím odešel brankář Alisson do Liverpoolu a stal se nejdražším gólmanem světa. Italský klub už si ale našel náhradu a mezi tyčemi bude nastupovat Švéd Robin Olsen z dánské Kodaně.

Foto: Vlastmil Vacek

Petr Čech si za AS Řím nejspíš nezachytá, klub koupil brankáře z Kodaně

Článek

AS Řím prodal brakářskou jedničku do Liverpoolu za 65 miliónů liber (1,9 miliardy korun), nového gólmana Olsena si pořídil za 12 miliónů eur (asi 310 milionů korun), z toho je 3,5 miliónu za bonusy. Kodaň také dostane deset procent z Olsenova případného dalšího přestupu.

Osmadvacetiletý Olsen na sebe upozornil na nedávném mistrovství světa, kde pomohl Švédsku k postupu do čtvrtfinále. Ve třech z pěti zápasů udržel čisté konto.

Téměř dvoumetrový gólman si poprvé vyzkouší angažmá v jedné z pěti nejprestižnějších lig. Dosud oblékal dresy Bunkefla, Klagshamnu, Malmö, PAOK Soluň a Kodaně, za kterou odchytal 99 soutěžních duelů. V předchozích dvou letech byl zvolen nejlepším švédským gólmanem. Na kontě má dva dánské a dva švédské tituly.

Reklama