Hlavní obsah

Na Jankta čeká další duel s bývalým klubem. Přiblíží se jeho Sampdoria k výsluní?

Pikantní konfrontace. Pro českého reprezentanta Jakuba Jankta určitě. Vždyť v Udine dva roky hrával a teď proti svému bývalému klubu v dresu janovské Sampdorie nastoupí. „První návrat do Udine nebyl ani trochu příjemný. Fanoušci na mě pískali při každém dotyku s míčem, takže jsem se musel hodně koncentrovat na hru a nemyslet na reakci diváků,“ vzpomínal Jankto na první vystoupení proti klubu, v jehož barvách do italské Serie A vkročil. V sobotu večer ho v zápase Sampdorie s Udinese, který můžete sledovat v přímém přenosu na Televizi Seznam, čeká další díl. A pro oba týmy hodně důležitý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Jankto při tréninku české reprezentace.

Článek

Domácí Sampdoria totiž v letošním ročníku Serie A pošilhává po umístění v první čtyřce, které garantuje účast v Lize mistrů. Tedy spíš pošilhávala, protože po báječném vstupu do sezony přišly prohry a zbytečné ztráty. Jako právě v posledním kole s Fiorentinou, na jejímž hřišti Sampdoria ještě v 93. minutě vedla 3:2, ale domácí Pezzela doslova v posledních sekundách vyrovnal, takže body se dělily.

„Takové ztráty mrzí a musíme se jich vyvarovat, pokud chceme pomýšlet na příčky v nejvyšších patrech tabulky. Vždyť mít o dva body víc, byli bychom s mužstvy před nám v ještě těsnějším kontaktu," povzdechl si po zápase ve Fiorentině trenér Marco Giampalo.

Sledujte sobotní zápas Sampdoria Janov - Udinese Calcio v exkluzivním přímém přenosu na Televizi Seznam! Začínáme v 17:45!

Jeho tým je v tabulce momentálně na osmé příčce, ale na čtvrtý AC Milán ztrácí jen čtyři body.

„Proto je povinností Udinese porazit. A nic na to nemění problémy, které mám se zraněnými hráči a sestavou," zmiňoval Giampalo absenci Ramíreze a nejistý start Linettiho a Boretta. Právě jejich nepřítomnost dává Janktovi šanci, že se stejně jako proti Fiorentině opět objeví v základní sestavě.

Sobotní duel bude mít ovšem pikantní příchuť nejen pro Jankta, ale i devětadvacetiletého Stefeno Okaka. Fotbalový cestovatel, který už vystřídal osm italských klubů a hrával i v belgickém Anderlechtu, anglickém Fulhamu a Watfordu, totiž odehrál i dva sezony v Sampdorii. Teď ovšem nastoupí proti ní.

„Bude to pro mě velká výzva hrát ve městě a na stadionu Sampdorie, se kterou mě spojuje mnoho věcí a k níž mám stále hluboký respekt. Ale teď jsem v Udine a udělám všechno, abychom v Janově uspěli," promlouval před zápasem Okaka.

Jeho Udine totiž body potřebuje jako sůl. V tabulce se zmítá na patnácté příčce, jenže od čáry ligového ponoru ji dělí jen čtyři body. Listopadová výměna trenérů totiž mužstvu příliš nepomohla. Po odvolání španělského kouče Velázqueze sice Udinese pod novým trenérem Nicolou zabralo a porazili AS Řím, jenže od té doby potíže pokračují.

V sedmi dalších ligových střetnutích jen jedno vítězství a šest porážek!

„Musíme tuhle nepříznivou sérii zlomit. Mužstvo potřebuje bodovat, aby hráči získali zpátky ztracené sebevědomí. Fotbal hrát nezapomněli, ale sebevědomí jim chybí," je si jistý pětačtyřicetiletý Davide Marco, že na italském severu bude zase lépe.

V utkání Italského poháru s Padovou, v němž Udinese zvítězilo 1:0, se zdálo, že zlepšení přichází, jenže šest dnů na to následoval domácí ligový zápas s Parmou a v něm další porážka. I proto bude v sobotu vpodvečer zajímavé na Televizi Seznam sledovat, zda se hosté z panující mizérie vymaní a nepřiznivou sérii v Janově zlomí.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam naladíte v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky, a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další).

Reklama

Související témata: