Hlavní obsah

Atalanta - Janov 2:1Atalanta Bergamo po třetí výhře za sebou míří do Ligy mistrů

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Atalanty Bergamo porazili v italské lize Janov 2:1 a dvě kola před koncem mají na třetím místě na dosah přímý postup do Ligy mistrů. Cestu k třetí výhře za sebou otevřel gambijský útočník Musa Barow, který nastoupil až do druhého poločasu a hned v první minutě na hřišti vstřelil svůj první ligový gól. Výhru o sedm minut později pojistil Belgičan Timothy Castagne. Těsně před koncem snížil makedonský veterán Goran Panděv.

Článek

Mistrovský titul si s předstihem zajistil Juventus Turín a také druhou příčku Neapole už nikdo neohrozí. O zbývající dvě místa v Lize mistrů bojují s Bergamem oba milánské kluby a AS Řím. AC Milán dnes vyhrál ve Florencii 1:0, jediný gól dal Turek Hakan Calhanoglu. Na druhé straně měl dvě velké šance záložník Chiesa, ale svého kolegu z italské reprezentace Donnarummu nepřekonal.

Fotbalisté Lecce se po sedmi letech vracejí do Serie A

US Lecce je po sedmi letech zpět v Serii A. Jihoitalský tým v dnešním závěrečném kole druhé ligy porazil 2:1 Spezii a zajistil si druhé postupové místo mezi elitu po Brescii, jež soutěž vyhrála. Třetího účastníka Serie A určí play off.

Lecce se povedl druhý postup za sebou, neboť do Serie B se dostalo teprve loni. Od roku 2012 hrál klub v třetí nejvyšší soutěži, kam byl z disciplinárních důvodů přeřazen kvůli účasti v korupčním skandálu.

Italská fotbalová liga - 36. kolo:
Bergamo - FC Janov 2:1 (46. Barrow, 53. Castagne - 89. Panděv)
Cagliari - Lazio Řím 1:2 (90+1. Pavoletti - 31. Alberto, 53. Correa)
Fiorentina - AC Milán 0:1 (36. Calhanoglu)

Reklama

Související témata: