Hlavní obsah

Legenda se loučí. Schickův spoluhráč De Rossi po 18 letech opustí AS Řím

Kapitán Daniele De Rossi po sezoně opustí AS Řím, kde působil osmnáct let. Italský klub o odchodu pětatřicetiletého fotbalisty informoval na svém webu s tím, že spoluhráč českého útočníka Patrika Schicka bude v kariéře pokračovat jinde.

Foto: Profimedia.cz

Kapitán De Rossi po 18 letech opustí fotbalisty AS Řím

Článek

Římský rodák za AS odehrál 615 soutěžních zápasů a vstřelil 63 gólů. Víc startů si v dresu "Giallorossi" připsal jen Francesco Totti, po němž defenzivní záložník De Rossi v roce 2017 převzal kapitánskou pásku.

"Všichni budeme mít slzy v očích, až za nás naposledy nastoupí v zápase proti Parmě, ale respektujeme jeho rozhodnutí prodloužit si hráčskou kariéru, i když to v téměř 36 letech bude mimo Řím," řekl prezident AS Řím James Pallotta.

"Za všechny tady chci Danielemu poděkovat za neuvěřitelnou oddanost tomuto klubu. Zaručuju mu, že u nás má dveře otevřené, kdyby se chtěl kdykoli vrátit v nové roli," dodal americký miliardář.

De Rossi s AS dvakrát vyhrál Italský pohár a jednou domácí Superpohár. Itálii do roku 2017 reprezentoval ve 117 utkáních a v roce 2006 "Azzurri" pomohl k triumfu na mistrovství světa.

Reklama

Související témata: