Hlavní obsah

Legenda se loučí. Schickův spoluhráč De Rossi po 18 letech opustí AS Řím

Praha

Kapitán Daniele De Rossi po sezoně opustí AS Řím, kde působil osmnáct let. Italský klub o odchodu pětatřicetiletého fotbalisty informoval na svém webu s tím, že spoluhráč českého útočníka Patrika Schicka bude v kariéře pokračovat jinde.

Foto: Profimedia.cz

Kapitán De Rossi po 18 letech opustí fotbalisty AS Řím

Článek

Římský rodák za AS odehrál 615 soutěžních zápasů a vstřelil 63 gólů. Víc startů si v dresu "Giallorossi" připsal jen Francesco Totti, po němž defenzivní záložník De Rossi v roce 2017 převzal kapitánskou pásku.

"Všichni budeme mít slzy v očích, až za nás naposledy nastoupí v zápase proti Parmě, ale respektujeme jeho rozhodnutí prodloužit si hráčskou kariéru, i když to v téměř 36 letech bude mimo Řím," řekl prezident AS Řím James Pallotta.

"Za všechny tady chci Danielemu poděkovat za neuvěřitelnou oddanost tomuto klubu. Zaručuju mu, že u nás má dveře otevřené, kdyby se chtěl kdykoli vrátit v nové roli," dodal americký miliardář.

De Rossi s AS dvakrát vyhrál Italský pohár a jednou domácí Superpohár. Itálii do roku 2017 reprezentoval ve 117 utkáních a v roce 2006 "Azzurri" pomohl k triumfu na mistrovství světa.

Reklama

Související témata: