Hlavní obsah

Kouč Juventusu Allegri končí. Nahradí ho Argentinec Pochettino?

Turín/Praha

Vedení italského fotbalového klubu Juventus Turín v pátek potvrdilo, že po této sezoně už nebude v jeho službách pokračovat kouč Massimiliano Allegri. Italský trenér strávil na lavičce Staré dámy pět sezon a pětkrát během této doby vyhrál Serii A. Mezi hlavními kandidáty na jeho křeslo jsou Argentinec Mauricio Pochettino, Ital Antonio Conte a Španěl Josep Guardiola.

Foto: Sport.cz

Italský kouč Massimiliano Allegri končí na lavičce Juventusu Turín.

Článek

Pod jeho vedením Juventus na domácí scéně v boji o titul nenašel přemožitele. Pětkrát během pěti let dovedl své svěřence k triumfu v Serii A a čtyřikrát s nimi vyhrál domácí pohár. Vedení Juventusu ale od letošní sezony po rekordních investicích čekalo víc. Vytoužená trofej pro vítěze Ligy mistrů byla tento ročník Turínu znovu zapovězena a Allegri si balí kufry.

„Zůstávám. A s prezidentem už plánujeme novou sezonu," oznamoval hned po letošním vyřazení ve čtvrtfinále milionářské soutěže jednapadesátiletý kouč. Vedení ale zřejmě změnilo názor a Allegriho mise je definitivně u konce. „Massimiliano Allegri nebude od konce ročníku 2018/2019 na lavičce Juventusu," vydal v pátek klub strohé prohlášení.

Italský kouč dovedl během svého působení Juventus do finále Ligy mistrů dvakrát, ale pokaždé mu byla vystavena stopka těsně pod vrcholem. Napoprvé Barcelonou v sezoně 2014/15 a podruhé Realem Madrid v ročníku 2016/17.

Italská média píší o tom, že Juventus už kontaktoval případného nástupce. Je jím Argentinec Pochettino, kouč Tottenhamu Hotspur. Podle Corriere dello Sport má ale po Italech požadovat kontrakt ve výši enormních 20 milionů eur za rok.

Další kandidáti na trenérské křeslo Staré dámy mají být Antonio Conte a Josep Guardiola. Předseda Juventusu Andrea Agnelli ohlásil tiskovou konferenci na sobotní odpoledne.

Reklama