Hlavní obsah

Ronaldo neunesl střídání. Hvězdný Portugalec vyjel po trenérovi

Cristiano Ronaldo nese střídání těžce. A to dokonce i v přátelském duelu, jakým byl nedělní souboj mezi Juventusem Turín a Tottenhamem Hotspur před singapurským publikem v rámci turnaje International Champions Cup. Když hvězdný Portugalec v 63. minutě opouštěl kvůli střídání hrací plochu, novému kouči Turína Maurizio Sarrimu dal jasně najevo, co si o jeho trenérském tahu myslí. Stará dáma prohrála přípravný zápas s Kohouty 2:3.

Foto: Feline Lim, Reuters

Cristiano Ronaldo v dresu Juventusu během přípravného utkání proti Tottenhamu Hotspur

Článek

K incidentu došlu za stavu 2:1 pro Juventus. Čtyřiatřicetiletý Ronaldo v 60. minutě skóroval po přihrávce Mattia De Sciglia a poslal proti finalistovi loňského ročníku Ligy mistrů Starou dámu do vedení. Jenže už o tři minuty později ho kouč Sarri ze hřiště poslal dolů. To ale zjevně neměl dělat.

Ronaldo se s úsměvem na tváři nejprve pozdravil s náhradníkem Matheusem Pereirou. Poté se jeho výraz ale dramaticky proměnil. Když fotbalista míjel šedesátiletého Itala, zle se na něj podíval a něco mu ke střídání řekl.

Po utkání došla na Ronalda řeč během tiskové konference a italský stratég napověděl, jak to bude během nadcházejícího ročníku mezi ním, týmem a největší hvězdou kádru vypadat. „On bude mít úplnou svobodu, já budu organizovat ostatních 10 hráčů, aby bránili," řekl Sarri k jednotlivým rolím na hřišti.

Střídat hvězdného Ronalda není jen tak. Své by o tom mohl vyprávět i legendární Zinédine Zidane z dob, kdy portugalského reprezentanta vedl v Realu Madrid. Ani tehdy během jednoho z ligových zápasů Ronaldo odchod ze hřiště nenesl vůbec dobře, údajně mělo tehdy kvůli situaci dojít i na hádku s trenérem v šatně.

Reklama