Hlavní obsah

Je rozhodnuto! Ronaldo může slavit, kvůli údajnému znásilnění stíhán nebude

panČTK

Nový ročník italské ligy ještě nezačal, její hlavní hvězda Cristiano Ronaldo však slaví už nyní první vítězství. Portugalská megastar hájící barvy Juventusu Turín nebude stíhána pro údajné znásilnění americké učitelky Kathryn Mayorgaové, kterého se měl hvězdný fotbalista dopustit v roce 2009 na hotelovém pokoji v Las Vegas. Oznámil to žalobce Steve Wolfson.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Cristiano Rolando má důvod k úsměvům

Článek

Po prozkoumání výsledků nového policejního vyšetřování došel žalubce Wolfson k závěru, že tvrzení o sexuálním násilí nelze jednoznačně prokázat a hráč nebude obžalován.

Podle amerických médií Mayorgaová už začátkem června stáhla žalobu na útočníka Juventusu u civilního soudu v Las Vegas.

Bývalá modelka a učitelka se obrátila na nevadské úřady loni v září. Tvrdila, že ji Ronaldo v roce 2009 znásilnil v hotelovém pokoji v Las Vegas. Podle pětinásobného nejlepšího fotbalisty světa s ním měla sex dobrovolně. Ronaldovi právníci jí tehdy zaplatili 375 000 dolarů za mlčenlivost.

Nyní Mayorgaová požadovala odškodné 200 000 dolarů. Není známo, jestli se s ní fotbalista vyrovnal, či nikoli. O znásilnění vypovídala na policii hned v roce 2009, ale tehdy neuvedla jméno údajného násilníka.

Reklama