Hlavní obsah

Hvězdný De Ligt v dresu Juventusu? Zatím propadák okořeněný vlastňákem. Sarri ho brání

Nan-ťing/Praha

Premiéru si nová akvizice Juventusu Matthijs de Ligt odbyla už v neděli proti Tottenhamu Hotspur. Devatenáctiletý Nizozemec na ni nebude vzpomínat v dobrém, byl totiž u dvou inkasovaných gólů. A ani první start v základní sestavě se mu zrovna dvakrát nevyvedl. Mladík si v čínském Nan-ťingu proti Interu Milán dal už v 10. minutě středečního duelu vlastní gól po rohovém kopu. Kouč Maurizio Sarri se ho následně zastával na tiskovce. Juventus zvítězil 2:1 po penaltách.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ani druhý zápas v Juventusu De Ligtovi nevyšel. Nizozemský fotbalista si dal vlastňákVideo: sntv

 
Článek

Matthijs de Ligt, třetí nejdražší obránce fotbalové historie, přestupoval ke Staré dámě s velkou pompou z Ajaxu za 75 milionů eur (asi 1,9 miliardy korun). Během dvou přípravných zápasů v rámci turnaje International Champions Cup své ambice ale zatím nenaplnil. V neděli při své premiéře v novém týmu se mladík dostal na trávník v 63. minutě duelu proti Tottenhamu za stavu 2:1 pro Juventus. Následovaly dva gól Kohoutů a prohra 2:3.

Do střetnutí proti Interu Milán naskočil holandský reprezentant od začátku utkání. Premiéra v základu mu ale brzy zhořkla. Už po 10. minutách hry si do vlastní sítě nešťastně srazil rohový kop soupeře. Sklopená hlava byla výmluvným gestem toho, že si Holanďan své výkony představoval určitě jinak.

De Ligt v poločase střídal a Juventus nakonec utkání dotáhl do vítězného konce. Z přímého volného kopu srovnal stav na 1:1 Ronaldo. Tři chycené penalty veterána Gianluigiho Buffona znamenaly konečné vítězství Turína poměrem 2:1 (4:3 pen).

„Je normální, že změna nastavení hlavy v novém prostředí chvíli trvá," řekl po utkání Sarri. „Já jsem dnes ráno navíc udělal chybu, že jsem nechal hráče 45 minut trénovat. Během toho horka, co tu panuje, jsme to pocítili," přičítal italský stratég mezery ve výkonu také únavě.

Reklama

Související témata: