Hlavní obsah

Lecce - Juventus 1:1Juventus jen remizoval v Lecce, soupeř Slavie v Lize mistrů také ztratil

Řím/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu remizovali v utkání 9. kola italské ligy na hřišti Lecce 1:1. Úřadující mistři ztratili body podruhé v sezoně, poprvé se jim to stalo taktéž ve venkovním utkání proti Fiorentině. Zaváhání "Staré dámy" nevyužil soupeř Slavie v Lize mistrů Inter Milán, který doma remizoval s Parmou 2:2.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Gólmani Juventusu Wojciech Szczesny a Lecce Gabriel si podávají ruku po závěrečném hvizdu 9. kola italské Serie A.

Článek
Fotogalerie

Svěřenci Maurizia Sarriho se dostali do vedení v 50. minutě, z penalty skóroval Paulo Dybala. O šest minut později však měl nováček soutěže Lecce také k dispozici pokutový kop, který proměnil Marco Mancosu. Lecce tak po týdnu obralo o body dalšího zvučného soupeře, v neděli remizovalo na hřišti AC Milán.

Hostům chyběl portugalský útočník a nejdražší posila v historii klubu Cristiano Ronaldo, který odpočíval po reprezentačních povinnostech a úterním utkání Ligy mistrů. Do Lecce slavný Portugalec ani neodcestoval.

Inter šel do utkání jako favorit. Úvodní branku vstřelil v 23. minutě Antonio Candreva, jenž navázal na úterní trefu z Ligy mistrů proti Dortmundu. Parmě se podařilo do přestávky stav otočit, prosadili se Yann Karamoh a Gervinho. Vyrovnání na konečných 2:2 zařídil šest minut po půli Romelu Lukaku.

Aleš Matějů odehrál celé utkání v dresu Brescie, která podlehla v Janově 1:3. Další Čech Jaromír Zmrhal zůstal na lavičce hostů jako nevyužitý náhradník. Brescia šla do vedení zásluhou Sandra Tonaliho, za domácí tým otočili výsledek Kevin Agudelo, Christian Kouamé a Goran Panděv.

Italská fotbalová liga - 9. kolo:
Lecce - Juventus Turín 1:1
Branky: 56. Mancosu z pen. - 50. Dybala z pen.
Inter Milán - Parma 2:2
Branky: 24. Candreva, 51. Lukaku - 26. Karamoh, 30. Gervinho
FC Janov - Brescia 3:1
Branky: 66. Agudelo, 75. Kouamé, 79. Panděv - 34. Tonali

Reklama

Související témata: