Hlavní obsah

Ibrahimovic už se domluvil s AC Milán

Aktualizováno

Švédský fotbalista Zlatan Ibrahimovic se vrací do AC Milán. Osmatřicetiletý útočník se dohodl se slavným klubem, který je momentálně v italské lize až na jedenáctém místě, na smlouvě do konce sezony s opcí na další rok.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Zlatan Ibrahimovic v dresu AC Milán z května 2012.

Článek

"Vracím se do klubu, k němuž chovám maximální respekt, a do města, které miluji. Budu se svými spoluhráči bojovat, abychom s tohle sezonou ještě něco udělali, a udělám všechno pro to, aby se nám povedlo dosáhnout našich cílů," uvedl Ibrahimovic, který si má za půl roku vydělat 3,5 milionu eur (89 milionů korun).

Za AC nastupoval už v letech 2010 až 2012. V roce 2011 mu pomohl k zatím poslednímu mistrovskému titulu. V červenočerném dresu odehrál 85 utkání, v nichž dal 56 gólů. V roce 2012 se Ibrahimovic stal jako dosud poslední hráč AC králem střelců italské ligy. Totéž se mu povedlo o tři roky dříve během angažmá v Interu Milán. Poslední dva roky strávil v zámořské lize MLS, kde oblékal dres Los Angeles Galaxy. V minulosti sbíral úspěchy také s Barcelonou, Paris St. Germain a Ajaxem. Naposledy v Evropě nastupoval za Manchester United.

Reklama

Související témata: