Hlavní obsah

Má se Sparta bát? Po jejím klenotu vystartovala Neapol, v řadě stojí i Dortmund a další

Neapol/Praha

Dobře vědí, koho v něm mají. Fotbalové Spartě roste v teprve sedmnáctiletém Adamu Hložkovi mimořádný hráč, který by dost možná už brzy mohl za velké peníze odejít do zahraničí. Jak píše italský server AreaNapoli.it, mezi velké zájemce se aktuálně zařadila také Neapol. Jak Italové poukazují, není sama. V souvislosti s Hložkem zmiňují také Dortmund, Juventus Turín, Inter Milán a zájemce z Premier League.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty během přípravného utkání s Ústím nad Labem.

Článek

Mladý sparťan patří v nejrůznějších přehledech nadále k největším talentům evropského fotbalu. Také v Itálii si samozřejmě všimli, že na svůj věk je Adam Hložek (ročník 2002) mimořádně fyzicky zdatný a technicky vybavený.

„Zjistili jsme, že Neapol patří mezi vážné zájemce. Lidé z klubu pozorně sledují Hložkův pokrok a během ledna se také setkali se zástupcem mladého chlapce, agentem Pavlem Paskou. V kontaktu se známým mezinárodním manažerem ostatně byli již ohledně Patrika Schicka," píše italský server.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marco Túlio z Mladé Boleslavi a Adam Hložek ze Sparty (vpravo)

Zájemců je hodně

Neapol bude Hložka nadále pozorně sledovat. Jeho cena každopádně roste, aktuálně se údajně pohybuje na hranici téměř 10 milionů eur (250 milionů korun).

Jeho tržní hodnotu samozřejmě zvyšuje také zájem dalších prestižních klubů.

Tak třeba Borussia Dortmund o Hložkovi údajně vážně uvažovala, než koupila zázračného norského střelce Haalanda. Italové zmiňují také Juventus či Inter, Paska registruje také zájem z anglické Premier League.

Reklama

Související témata: