Hlavní obsah

Nedvěd by se vzdal golfu s Del Pierem, kdyby vyhrál Ligu mistrů

Český fotbalista Pavel Nedvěd touží po triumfu v Lize mistrů natolik, že by byl ochoten vyměnit ho i za svou oblíbenou zábavu. "Vzdal bych se čehokoli, kdybychom vyhráli. Klidně i golfových partiček s (Alessandrem) Del Pierem," uvedl žertem záložník Juventusu, který bydlí v Turíně přímo na golfovém hřišti a sportu džentlmenů zcela propadl.

Článek

Blízko ke splnění svého životního snu měl Nedvěd v roce 2003, kdy hrál Juventus finále s AC Milán. Český záložník však kvůli disciplinárnímu trestu na hřišti chyběl a jeho tým prohrál na penalty. V uplynulých dvou sezónách Juventus absentoval na evropské scéně kvůli trestu za korupci v italské lize, až letos dostal Nedvěd zřejmě poslední šanci znovu zaútočit na vysněnou trofej.

"Naším prvním cílem bylo dostat se do Ligy mistrů. Teď jsme v základní skupině a zkusíme se probojovat do finále," uvedl na serveru uefa.com Nedvěd, jehož tým vyřadil v třetím předkole Artmedii Petržalka. Hlavní soutěž zahájí Juventus 17. září domácím utkání proti Petrohradu, ve skupině se střetne ještě s Realem Madrid a běloruským Borisovem.

"Známe svou sílu, takže nemáme strach z nikoho. Můžeme porazit každého. Jsem si jistý, že máme na to, abychom splnili své cíle," prohlásil Nedvěd, který vyhrál v roce 1999 s Laziem poslední ročník PVP.

Šestatřicetiletý držitel Zlatého míče za rok 2003 se po sezoně údajně chystá ukončit kariéru, zatím však na hřišti stále plní roli lídra Juventusu. Italskou ligu zahájil gólem, kterým zařídil remízu 1:1 na hřišti Fiorentiny. "Jsem v lepší formě, než jsem byl před rokem. Zvykl jsem si na Ranieriho metody a výsledky se dostavily," pochvaluje si Nedvěd spolupráci s koučem turínského celku.

Reklama

Související témata: