Hlavní obsah

Funkcionář Lazia Řím zkritizoval italskou vládu

Řím

Sportovní ředitel Lazia Řím zkritizoval italskou vládu. Iglimu Taremu se nelíbí, že fotbalové kluby mohou po uvolnění opatření proti šíření koronaviru začít s tréninkem až v polovině května, zatímco ostatní sportovci se můžou připravovat už od začátku měsíce.

Foto: Sport.cz

Ciro Immobile v barvách Lazia Řím.

Článek

Vedení Serie A, která byla přerušená v polovině března, očekávalo, že tréninky budou moci začít 4. května a o tři týdny později by se mohla nejvyšší soutěž znovu rozběhnout. Vláda však oznámila, že s přípravou kluby začnou až 18. května a liga se rozjede na začátku června.

"Překvapilo mě to, protože jsme čekali, že se začne už na začátku května," řekl Tare v rozhovoru pro klubovou rozhlasovou stanici Lazio Style. "Zdůvodnili to tím, že na prvním místě je ochrana zdraví, ale pak nechají lidi běhat v parcích a nám nedovolí připravovat se v tréninkových centrech za odpovídajících bezpečnostních opatření," uvedl.

"Beru to jako diskriminaci. Nevím, proč ministr sportu Spadafora takhle rozhodl, ale je to zvláštní a určitě to nepomáhá fotbalu," přidal Tare, kterému se také nelíbí, že vláda stále neoznámila pevné datum, kdy se Serie A znovu rozehraje.

Ministr sportu Vincenzo Spadafora však obvinění, že by škodil fotbalu, odmítl. "Návrat k hraní musí být postupný. Nejjednodušší by bylo sezonu zrušit, což doporučují i odborníci. Fotbal je však pro Itálii velmi důležitý, ale musíme dodržet bezpečnostní pravidla," prohlásil.

"Všichni si určitě pamatují, jak to dopadlo, když se liga nepřerušila a mnoho týmů muselo do karantény. Teď je konec dubna a my stále na sto procent nevíme, jak se bude virus vyvíjet ani jak lidé budou dodržovat nastavená pravidla. Proto nejde říct přesné datum, kdy se znovu začne hrát," dodal Spadafora.

Reklama

Související témata: