Hlavní obsah

Odmítl Mourinha a přišel o triumf v Lize mistrů. Do Interu jsem jít prostě nemohl, vzpomíná Nedvěd

Nikdy nevyhrál Ligu mistrů. Tahle trofej mu ve sbírce úspěchů schází a ikonu českého fotbalu, držitele Zlatého míče z roku 2003 a současného viceprezidenta Juventusu Turín - Pavla Nedvěda - to hodně bolí. Legendární český reprezentant teď v rozhovoru pro Tuttosport zavzpomínal, jak jej lákal v roce 2009 do Interu Milán José Mourinho. „Do Interu jsem jít prostě nemohl," přiznal Nedvěd. Kdyby tehdy souhlasil, na konci sezony by pohár pro vítěze Ligy mistrů zvedl nad hlavu. Jenže to neudělal. Rivalita mezi Starou dámou z Turína a Interem je obrovská.

Foto: Sport.cz

Legendární trenér José Mourinho v roce 2009 neúspěšně lákal k angažmá v Interu Milán záložníka Pavla Nedvěda.

Článek

José Mourinho měl jasno, byť Pavel Nedvěd uvažoval o konci kariéry, slavný trenér chtěl mít českého záložníka ve svém týmu. Snažil se jej přesvědčit, aby odložil odchod do fotbalového důchodu a udělal ještě jeden velký přestup - na milánské San Siro. Pozvánka to byla lákavá. Inter vyhrál Serii A i italský Superpohár, chystal se útok na triumf v Lize mistrů.

A tohle bylo citlivé místo českého záložníka. Vysněná trofej se mohla proměnit v realitu. Jenže Nedvědovo srdce patřilo Juventusu, odchod k rivalovi, to by byla pro bojovníka ze Skalné něco nepředstavitelného. Mourinho naléhal, nabízel dvouletou smlouvu, báječné podmínky i vidinu triumfu v Lize mistrů. Všechno bylo marné.

„José věděl, jak moc mě vítězství v Lize mistrů přitahovalo. Nikdy jsem tu soutěž nevyhrál a moc jsem po tom toužil. Ale stejně jsem ten krok nemohl udělat," řekl Nedvěd pro Tuttosport. „To nemohlo klapnout. Šel bych za ním do jakéhokoliv klubu na světě, ale ne do Interu. To jsem opravdu nemohl udělat," zopakoval Nedvěd.

V létě roku 2009 český záložník ukončil skvělou fotbalovou kariéru a dal se do práce v roli funkcionáře Juventusu. Dotáhl to tam až na pozici viceprezidenta. Prokletí ohledně Ligy mistrů se ale nezbavil, Stará dáma i přes angažování celé řady hvězd včetně Cristiana Ronalda na triumf v Champions League nedosáhla.

To trenér José Mourinho s Interem Milán i bez Nedvěda v kádru slavil jednu z nejúspěšnějších sezon v kariéře. V roce 2010 vyhrál mistrovský titul v Serii A, triumfoval v tamním poháru a slavil i vítězství v Lize mistrů.

Reklama