Hlavní obsah

Blíží se návrat Serie A? Hráči podstoupili testy na koronavirus, Juventus už trénuje

Řím/Praha

Fotbalisté prvního týmu AC Milán absolvovali v úterý zdravotní lékařské prohlídky včetně testů na koronavirus. Hráči Juventusu Turín se dokonce vrátili do svého fotbalového centra, kde trénují zatím individuálně. Itálie patří k nejpostiženějším zemím pandemií nemoci covid-19. Vláda tam tento týden začala pozvolna uvolňovat přísná opatření. Jestli se letošní ročník Serie A dohraje, zatím ale jasné není.

Hráči AC Milán přijíždějí do nemocnice na testy na koronavirus.Video: Reuters

 
Článek

Fotbalisté italských klubů dostali zelenou k návratu na zelený pažit. Prozatím mohou trénovat pouze individuálně a striktně dodržovat předepsané rozestupy mezi lidmi. Opatření omezující volný pohyb osob platila v Itálii déle než dva měsíce.

V milánské nemocnici La Madonnina se během úterního dne prostřídali fotbalisté AC Milán. Hlavním cílem lékařských prohlídek bylo před plánovaným návratem do tréninkového centra odhalit mezi fotbalisty případný výskyt nemoci covid- 19.

Italská Serie A byla zastavena 9. března. Několik hráčů předních italských klubů se koronavirem nakazilo. Představitelé ligy a Italské fotbalové federace chtějí ale letošní ročník dohrát, přičemž zbývá sehrát 12 kol a několik odložených zápasů.

Záležet ale bude hlavně na italské vládě. Ta své jednoznačné stanovisko prozatím nevyslovila. Italský ministr sportu Vincenzo Spadafora nedávno naznačoval, že by se kluby měly raději začít připravovat až na další ročník.

Reklama

Související témata: