Hlavní obsah

Podle Donadoniho je italský fotbal krutý a postavený na hlavu

Bývalý trenér italské reprezentace Roberto Donadoni se pustil do kritiky italského fotbalu. Podle pětačtyřicetiletého kouče je prý příliš krutý a postavený na hlavu.

Článek

"Je tady příliš mnoho hysterie, povrchnosti a protikladů," citoval server goal.com Donadiho. "Je tady mnoho nenávistných klubových šéfů, kteří vyhazují trenéra hned po první prohře. Tohle prostě nemá logiku," dodal.

"Podívejte se třeba na italské novináře. Když Juventus vstoupil skvěle do ligy, oslavovali ho. Pak přišlo pár porážek a hned psali, že tým je rozložený. Když se jim zase začalo dařit, zvolili Juventus jako nejlepší tým sezóny..." uvedl Donadoni.

"Jak říkal masér v AC Milán: Když pes někoho pokouše, není to jeho chyba, ale chyba majitele," řekl vicemistr světa z roku 1994. "Když je italský fotbal plný krutosti a nedostatku respektu, tak to nezačíná u hráčů. Pořád se tady bavíme o slušnosti ve sportu, jenže pak učíme hráče, aby simulovali. Tak o co tady jde?" prohlásil.

Donadoni netrénuje od léta, kdy po nevydařeném Euru skončil na lavičce italské reprezentace. "Trénování mi chybí a manželce se zase nelíbí, že pořád sedím u televize a koukám na fotbal," konstatoval bývalý záložník AC Milán a italské reprezentace.

Reklama

Související témata: