Hlavní obsah

Berlusconi se obává, že Kaká nabídce Manchesteru City podlehne

MILÁN

Prezident AC Milán Silvio Berlusconi se obává, že brazilský fotbalista Kaká podlehne rekordní nabídce Manchesteru City a odejde z italského klubu. Anglický celek za nejlepšího fotbalistu světa za rok 2007 nabízí 100 miliónů liber (přes tři miliardy korun) a hráči plat půl milionu liber týdně (přes 15 miliónů korun).

Článek

Kaká sice lukrativní nabídku Manchesteru City odmítl, ale podle Berlusconiho by mohly šestadvacetiletého fotbalistu zviklat peníze. "Ještě se nic nerozhodlo, ale je velmi těžké udržet někoho, komu nabídli takový plat," citovala agentura Reuters šéfa "rossoneri".

Podle Berlusconiho se AC Milán nebude pokoušet udržet svou hvězdu zvýšením platu. "Nemůže navýšit něco, co už je na maximální úrovni," prohlásil. "Kdybych to udělal, musel bych zvednout plat všem hráčům v týmu a to není možné. Doufám, že Kaká zůstane. Ale kdo ví..." dodal.

Zástupci obou klubů o přestupu jednají od úterý. Pokud by Kaká do Anglie za nabízenou částku odešel, stal by se nejen nejlépe placeným hráčem světa i nejdražším fotbalistou v historii. Dosavadním rekordem je transfer Zinedina Zidana z Juventusu do Realu Madrid v roce 2001 za 76 miliónů eur (tehdy přes dvě miliardy korun).

Reklama

Související témata: