Hlavní obsah

Beckham zvažuje, že zůstane v AC Milán

MILÁN

Hvězdný fotbalista David Beckham prohlásil, že má pochybnosti ohledně svého návratu do Los Angeles Galaxy. Hostování v AC Milán se mu natolik zalíbilo, že zvažuje možnost delšího setrvání.

Článek

"Hrát tady je snem každého fotbalisty. Není jednoduché se rozhodnout. Jde o věc, která si žádá více času na přemýšlení," řekl Beckham italskému deníku Corriere della Sera. "Mám smlouvu v Los Angeles a ke Galaxy mám velkou úctu. Ale možnost hrát nadále za Milán je něco speciálního. Čekal jsem, že si tu užiju zábavu, ale nečekal jsem, že jí bude tolik," dodal anglický fotbalista, který je v Miláně na hostování do 8. března. Pak by se měl připojit zpět k Los Angeles Galaxy před startem zámořské ligy MLS.

Vedení Milána již dokonce začalo jednat s Los Angeles o možném přestupu třiatřicetiletého záložníka. Předseda Adriano Galliani prohlásil, že Milánští jsou připraveni Galaxy zaplatit pět miliónů eur (asi 138 miliónů korun).

Na Beckhama se přijede podívat i Capello

Beckham v Miláně nastoupil do všech tří zápasů od svého příchodu v základní sestavě a patřil k hlavním tahounům. V posledním utkání s Boloňou pak svým prvním gólem v italské lize pomohl k vítězství 4:1. Kromě trenéra Carla Ancelottiho z toho má radost i kouč anglické reprezentace Fabio Capello, který se kvůli Beckhamovi přijel podívat i na nejbližší zápas Milána s Janovem.

"Jsem šťastný za Milán, ale hlavně za anglickou reprezentaci," řekl Capello novinářům při příjezdu do Milána. "Bere to opravdu vážně a skvěle se připravuje. Beckham je profesionál a především pokorný člověk. Mladí fotbalisté by si z něj měli vzít příklad," chválil ho.

Capellovi se rovněž líbí role, jakou Beckham v Miláně hraje; nastupuje v tříčlenné záloze. "Sedí mu to. Může tak dát prostor své taktické inteligenci a má prostor pro své přihrávky, aniž by musel svádět souboje jeden na jednoho," dodal.

Pro Beckhama je to dobrá zpráva, jelikož doufá, že bude povolán k přípravnému zápasu se Španělskem, v němž by mohl vyrovnat rekord Bobbyho Moora v počtu startů za anglickou reprezentaci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články