Hlavní obsah

Inter nedal šanci Lecce a upevnil si vedení v italské lize

MILÁN

Fotbalisté vedoucího Interu Milán porazili v 23. kole italské ligy Lecce na jeho hřišti jasně 3:0. Úvodní branku zápasu dal ve 12. minutě kanonýr Zlatan Ibrahimovic, který se z hranice pokutového území nechytatelnou střelou trefil k tyči soupeřovy branky. Švédský reprezentant se svou 14. ligovou trefou dotáhl v tabulce střelců na druhého Diega Milita z Janova.

Článek

Na rozdíl dvou branek zvýšil v 72. minutě portugalský veterán Luis Figo, který si naskočil na centr teprve osmnáctiletého italského záložníka Davida Santona a přesnou hlavičkou poprvé v sezoně skóroval. Třetí branku úřadujícího italského šampiona přidal o deset minut později středopolař Dejan Stankovič, který se po standardní situaci prosadil rovněž hlavou.

Inter má na prvním místě tabulky osmibodový náskok před městskými rivaly z AC, kteří dnes doma remizovali s poslední Regginou 1:1. Hosté se na milánském stadionu Giuseppeho Meazzy dokonce dostali do vedení, když rychlou akci z 34. minuty zakončil útočník Di Gennaro.

Domácí, za které odehrál celé utkání i obránce Marek Jankulovski, vyrovnali v 67. minutě, kdy brazilský záložník Kaká proměnil penaltu. Té předcházel faul slovenského beka Mateje Krajčíka na pronikajícího milánského útočníka Pata. Více branek už v zápase nepadlo a AC doma ztratil důležité body v boji o titul.

Italská fotbalová liga - 23. kolo:
Lecce - Inter Milán 0:3 (12. Ibrahimovic, 72. Figo, 82. Stankovič), AC Milán - Reggina (67. Kaká z pen. - 34. Di Gennaro).

Reklama

Související témata: