Hlavní obsah

Juventus - AC Milán 0:0Ronaldo neproměnil penaltu, ale Juventus prošel do finále poháru

Turín

Fotbal v Itálii se po tříměsíční koronavirové pauze rozběhl postupem Juventusu do finále národního poháru přes oslabený AC Milán. Ligový šampion před prázdnými tribunami stadionu v Turíně uhrál v odvetě semifinále bezbrankovou remízu a díky výsledku 1:1 v prvním duelu na hřišti soupeře jde dál. Klid mohl Juventusu dodat už po čtvrt hodině Cristiano Ronaldo, ale neproměnil penaltu.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo z Juventusu v semifinále poháru s AC Milán.

Článek

První zápas semifinále se hrál na San Siru už 13. února a poté se na začátku března fotbal na Apeninském poloostrově zastavil kvůli šíření koronaviru. Dnešní odveta začala minutou ticha za oběti nemoci covid-19, která Itálii těžce postihla, a poté potleskem pro zdravotníky.

Už v 16. minutě dostal Juventus šanci jít do vedení, když Andrea Conti zahrál v pokutovém území rukou. K míči se postavil hvězdný Portugalec Ronaldo, jenž v prvním duelu z penalty vyrovnal v nastavení, ale tentokrát neskóroval. Nastřelil jen pravou tyč branky Gianluigiho Donnarummy, který směr vystihl a signalizoval, že si na míč sáhl.

O několik sekund později v pokračující akci oslabil hosty chorvatský útočník Ante Rebič, jenž kung-fu kopem srazil Danila a viděl rovnou červenou kartu. Milán dlouhé oslabení zvládl bez inkasované branky, ale gól potřebný k postupu nevstřelil.

Druhá semifinálová dvojice Neapol a Inter Milán má na programu semifinále v sobotu, první zápas vyhrála Neapol 1:0.

Italská liga, kterou vede Juventus o bod před Laziem, bude pokračovat příští víkend 20. června.

Semifinále Italského fotbalového poháru - odveta:
Juventus - AC Milán 0:0
ČK: 17. Rebič (Milán). První zápas 1:1, postoupil Juventus

Reklama

Související témata: