Hlavní obsah

Neapol - Inter Milán 1:1Neapoli stačila remíza k postupu do finále poháru

Fotbalisté Neapole remizovali v semifinálové odvetě Italského poháru doma s Interem Milán 1:1 a v součtu s únorovou výhrou 1:0 v úvodním duelu na San Siru postoupili do finále. V něm ve středu 17. června vyzvou na Olympijském stadionu v Římě Juventus, který v pátek přešel přes AC Milán. Finálový duel bude pikantní pro trenéra Juventusu Maurizia Sarriho, který se v Neapoli narodil a také ji vedl.

Foto: Cafaro, ČTK/AP

Neapolský Dries Mertens se raduje z gólu proti Interu Milán.

Článek

První zápas semifinále se hrál na San Siru už 12. února. V březnu se však téměř veškeré sportovní dění na světě zastavilo kvůli pandemii koronaviru. V pátek se italský fotbal vrátil duelem mezi Juventusem a AC. Stejně jako v Turíně i v Neapoli začala odveta minutou ticha za oběti nemoci covid-19, která Itálii těžce postihla, a poté potleskem pro zdravotníky.

Inter odstartoval skvěle a na konci druhé minutě smazal ztrátu z prvního souboje. Christian Eriksen zakroutil rohový kop a překonal gólmana Davida Ospinu.

V 32. minutě mohl přidat kanonýr Lukaku druhou trefu milánského týmu, ale Ospina jeho hlavičku reflexivně vytáhl. Kolumbijský brankář se poté znovu zaskvěl ve 40. minutě, kdy vyrazil tvrdou střelu Antonia Candrevy na roh. Po něm Ospina poslal míč na Lorenza Insigneho, který jej v šestnáctce předložil volnému Driesi Mertensovi a belgický útočník srovnal. Byl to jeho 122. gól za Neapol, čímž překonal dosavadní klubový rekord Marka Hamšíka.

Po změně stran Insigne těsně minul branku. V poslední čtvrthodině začal Inter stupňovat tlak. Alexis Sánchez ale zamířil vedle. Následně vypálil z přímého kopu Eriksen, Ospina jeho pokus vyrazil. Dánský záložník neuspěl ani o chvíli později, kdy jeho střelu ve vápně Ospina opět zneškodnil a Victor Moses přestřelil.

Semifinále Italského fotbalového poháru - odveta:
Neapol - Inter Milán 1:1 (1:1)
Branky: 41. Mertens - 2. Eriksen. První zápas 1:0, postoupila Neapol.
Druhé semifinále

Reklama

Související témata: