Hlavní obsah

AC Milán - Juventus 4:2Barák pomohl složit římského giganta, pak senzačně prohrál i vedoucí Juventus

Praha

Český fotbalista Antonín Barák odehrál v 31. kole italské ligy celé utkání při nečekaném vítězství Lecce nad druhým Laziem Řím 2:1. Lecce prolomilo šestizápasovou sérii porážek a v neúplné tabulce se dostalo mimo sestupová místa. AC Milán v bitvě s vedoucím Juventusem prohrával už 0:2, pak ale nastartoval proměněnou penaltou senzační obrat Zlatan Ibrahimovic. Stará dáma z Turína nakonec dostala čtyři branky a prohrála.

Foto: Spada, ČTK/AP

Hvězdný Zlatan Ibrahimovič slavi s Franckem Kessiem gól v síti Juventusu v utkání italské ligy.

Článek
Fotogalerie

Favorizované Lazio šlo do vedení po pěti minutách hry, když Felipe Caicedo využil chybné rozehrávky brazilského brankáře Gabriela. Domácí srovnali zásluhou Khoumy Babacara a před poločasem mohli jít dokonce do vedení, kapitán Marco Mancosu ale z pokutového kopu netrefil branku.

Lecce se přece jen dočkalo vítězné trefy krátce po změně stran. Hlavou po rohovém kopu se prosadil obránce Fabio Lucioni, který tak navázal na gól z minulého zápasu proti Sassuolu.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Fotbalisté Lazia překvapivě prohráli na hřišti Lecce

Jeho tým tak má náskok jednoho bodu na osmnáctý Janov, který má o zápas méně. Lazio prohrálo podruhé za sebou, přesto o druhou pozici po dohrání kompletního kola nepřijde. Nenarostla ani jeho ztráta na vedoucí Juventus, protože ten večer prohrál na půdě AC Milán 2:4.

Stará dáma po bezbrankovém poločase rychle získala dvoubrankový náskok a zdálo se, že má duel dvou slavných italských klubů pod kontrolou. Jenže opak byl pravdou. Když v 62. minutě Zlatan Ibrahimovic snížil z penalty na 1:2, byl AC Milán zpátky ve hře. A fanoušci jen zírali, jak milánský tým sype do sítě Juve jeden gól za druhým. Juventus sice prohrál 2:4, v čele tabulky má ale dál náskok sedmi bodů.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Hvězda Juventusu Turín Cristiano Ronaldo během utkání italské fotbalové ligy.

Hvězdný Portugalec Cristiano Ronaldo vstřelil v dresu poraženého Juventusu jeden gól, monetálně ztrácí jen tři trefy na čelo tabulky střelců Serie A. Navíc nastřílel od ročníku 2007/2008 alespoň 26 gólů v deseti sezonách, což se povedlo pouze Lionelu Messimu z Barcelony.

Italská fotbalová liga - 31. kolo:
Lecce - Lazio Řím 2:1
Branky: 30. Babacar, 47. Lucioni - 5. Caicedo
AC Milán - Juventus Turín 4:2
Branky: 62. Ibrahimovic z pen., 66. Kessié, 67. Leao, 80. Rebič - 47. Rabiot, 53. Ronaldo.

Reklama

Související témata: