Hlavní obsah

Pirlo po vítězném debutu v Juve řekl, že bude víc šetřit Ronalda

Turín

Debutujícího trenéra fotbalistů Juventusu Turín Andreu Pirla potěšilo, že obhájci titulu i s několika překvapeními v sestavě odstartovali nový ročník italské ligy výhrou 3:0 nad Sampdorií Janov. Nový kouč "Staré dámy" v této sezoně plánuje více šetřit pětatřicetiletého hvězdného útočníka Cristiana Ronalda, který v neděli vstřelil třetí gól domácích.

Foto: Marco Alpozzi, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo oslavuje svoji trefu v ligovém utkání proti Sampdorii Janov se spoluhráčem z Juventusu Aaronem Ramseym.

Článek

"Ještě není unavený, protože jsme právě začali, ale až přijdou méně důležité zápasy, pokusíme se mu dát volno. Cristiano je velmi inteligentní kluk. Výborně zná svoje tělo, takže ví, kdy je čas odpočívat a kdy je čas hrát. Záleží to na něm," citovala Pirla italská média.

Ve 13. minutě otevřel skóre Dejan Kulusevski při soutěžní premiéře v Juventusu. V závěrečné čtvrthodině přidali další branky turínského favorita Leonardo Bonucci a Ronaldo. "Byl to dobrý první poločas. Škoda, že jsme nedali víc než jeden gól. Naše fyzička se ke konci horšila, ale zůstali jsme ostražití a kontrolovali všechny situace včetně brejků Sampdorie," konstatoval Pirlo.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Trenér Juventusu Andrea Pirlo s nejzářivější hvězdou týmu Cristianem Ronaldem.

"Neměli jsme moc času, příprava začala později, pak byla reprezentační pauza, odehráli jsme jediný přípravný zápas. Ale byl to povedený soutěžní debut," přidal italský mistr světa z roku 2006.

Vedle dvacetiletého Kulusevského, jenž nastoupil v útoku vede Ronalda, do základní sestavy překvapivě nasadil i další letní posilu dvaadvacetiletého záložníka Westona McKennieho nebo o rok mladšího beka Gianlucu Frabottu z rezervy.

"Američan (McKennie) k nám přišel po zahájení přípravy v Německu, takže měl lepší formu než někteří další hráči. Udělal pár chyb v rozehrávce, ale byl to jeho první zápas, takže mu to můžeme odpustit," uvedl Pirlo.

"Frabotta odehrál dobré utkání. Alex Sandro se zranil, tak jsem se rozhodl pro kluka z týmu do 23 let, který s námi trénoval a vypadal dobře. Vůbec jsem nepovažoval jeho nasazení za risk," doplnil někdejší tvořivý středopolař.

Nástupce odvolaného trenéra Maurizia Sarriho chce se svými svěřenci více mluvit. "Je důležité vést s hráči dialog. Ještě před několika lety jsem byl hráčem a rád jsem s trenéry diskutoval. Je důležité, aby všichni věděli, co chtěli a co si myslí. Nechci jenom kopírovat cizí myšlenky, mám svoje vlastní," prohlásil Pirlo, jehož úkolem bude také dovést Juventus k desátému mistrovskému titulu za sebou.

Reklama

Související témata: