Hlavní obsah

Duel Juventusu s Neapolí v italské lize vedení soutěže neodložilo

Domácí zápas mistrovského Juventusu s Neapolí v italské lize by se měl dnes večer odehrát podle plánu navzdory tomu, že klub z Kampánie ohlásil nákazu koronavirem v týmu. Vedení soutěže v sobotu večer termín potvrdilo, protože Neapol nepředložila potvrzení od místních zdravotních úřadů o zákazu cestování. Úmysl nastoupit oznámili i zástupci Juventusu. Pokud tedy Neapol do Turína nepřijede, čeká ji kontumace 0:3.

Foto: Gregorio Borgia, ČTK/AP

Fotbalisté Juventusu Turín oslavují gól Cristiana Ronalda (vpravo).

Článek

Neapol v pátek ohlásila, že měli dva členové týmu pozitivní test na covid-19, o den později přibyl další nakažený. Jsou mezi nimi dva hráči, záložníci Piotr Zieliňski a Eljif Elmas. Podle informací médií nařídila místní hygienická stanice, aby všichni členové mužstva nastoupili do izolace, týmu navíc zakázala cestovat.

Neapolský klub ale dosud vedení soutěže nedodal potřebnou dokumentaci, která by opravňovala k oficiálnímu odložení zápasu. Podle protokolu italské ligy by se tedy mělo hrát, pokud má tým k dispozici 13 hráčů včetně minimálně jednoho brankáře.

Neapol testuje kompletní kádr a členy realizačního týmu od minulé neděle, kdy klub nastoupil v lize proti Janovu. Ten registroval první nakažené už před zápasem, od té doby se v jeho mužstvu objevilo více než 20 případů koronaviru. Sobotní zápas Janova s Turínem byl odložen.

Reklama

Související témata: