Hlavní obsah

Podle šéfa Interu komplikují reprezentační akce klubům situaci

Praha

Podle výkonného ředitele Interu Milán Giuseppeho Marotty roste mezi kluby nechuť uvolňovat fotbalisty v době koronavirové pandemie k reprezentačním zápasům. Marotta uvedl, že hráči by měli k pozvánkám přistupoval velmi obezřetně.

Foto: Profimedia.cz

Šéf Interu Milán Giuseppe Marotta

Článek

"Je třeba více respektovat kluby. Nechci bojkotovat mezistátní zápasy, ale hráči musí být v dobré psychické i fyzické kondici, když mají nastoupit za reprezentaci. Pokud jsou unavení nebo mají svalové potíže, je pro všechny lepší, když zůstanou doma," řekl Marotta televizní stanici Sky Sport.

V listopadové reprezentační budou budou hrát evropské národní celky opět tři utkání místo obvyklých dvou. V jihoamerické kvalifikaci absolvuje každý z týmů po dvou zápasech. Inter má v kádru reprezentanty Argentiny, Chile, Itálie, Belgie, Nizozemska, Dánska, Slovenska, Slovinska, Srbska a Maroka.

"Musíme to omezit, jinak budou mít týmy potíže dohrát sezonu. Od srpna jsme odehráli už spoustu zápasů a museli se vypořádat s absencemi kvůli covidu, zraněním a reprezentačním akcím," uvedl šéf Interu, který je v neúplné tabulce italské ligy na pátém místě.

Reklama