Hlavní obsah

Proč Inter vyhodil Beníteze? Zničil ho Mourinhův stín, nezískal si hráče

MILÁN

Trenér Rafael Benítez byl předurčen k neúspěchu na lavičce Interu Milán, protože nedokázal vystoupit ze stínu svého předchůdce Jose Mourinha a nezískal si na svoji stranu tým. Tak odůvodnil s odstupem několika dnů odvolání španělského kouče prezident italského mistra Massimo Moratti.

Článek

Benítez byl oficiálně odvolán minulý čtvrtek, ale jeho odchod z lavičky Interu byl prakticky zpečetěn už krátce po zisku titulu klubového mistra v nedělním finále.

„Jestli na něm ležela Mourinhova éra? Ano, pro něj (Beníteze) to znamenalo strašně moc. Bylo znát, že ji cítí a často o tom mluvil,“ vysvětloval Moratti pro deník La Stampa.  Benítezův nástupce  Leonardo je podle Beníteze „zcela jiná osobnost a Mourinhova éra ho nijak neovlivní.“

Inter pod Benítezem zažíval i přes světový titul ústup ze slávy a španělský kouč to zdůvodnňoval nedostatkem podpory ze strany majitele a vedení. Na tiskové konferenci po MS klubů vznesl vůči svým nadřízeným ultimátum, aby dostal buď plnou podporu, nebo aby byl vyhozen. Nepřímo si tak řekl o druhou možnost.

„Naše důvěra nikdy zrovna nejiskřila, ale i když nebyly výsledky, vždy jsme se za něj postavili. Vždy jsme ho podporovali. Doufal jsem, že zůstane, i když tým nenaplňoval očekávání,“ pokračoval Moratti.

Ve středu bude coby nový kouč představen bývalý lodivod konkurenčního AC, Brazilec Leonardo. „Inter musí opět získat týmového ducha, vášeň pro hru a hlavně výsledky.  Za rozhodnutím podepsat smlouvu s Leonardem stojí naše úcta a obdiv k němu. Jeho inteligence pomůže v našem vzájemném dialogu, bude mi potěšením s ním spolupracovat,“ dodal prezident Interu.

Reklama

Související témata: