Hlavní obsah

Fotbalista Ronaldinho dostal svolení k odchodu z AC Milán

RIO DE JANEIRO

Odchodu bývalého nejlepšího fotbalisty světa Ronaldinha z AC Milán už nic nebrání. Vedení italského klubu sice popřelo, že by se s třicetiletým brazilským útočníkem dohodlo na ukončení smlouvy, dalo mu však svolení jednat s případnými zájemci.

Foto: Stringer/Italy, Reuters

Ronaldinho dostal svolení k odchodu do Brazílie.

Článek

"Až si Ronaldinho vybere nějakou z nabídek, společně rozhodneme jak dál," řekl agentuře Reuters viceprezident AC Milán Adriano Galliani na tiskové konferenci v Riu de Janeiro. Funkcionář také uvedl, že Rossoneri budou za Ronaldinha, kterému v červnu skončí smlouva, požadovat finanční náhradu.

Ronaldinho se zatím pro nový klub nerozhodl. Zájem projevila trojice brazilských celků Palmeiras, Flamengo a také jeho mateřské Grémio. Ozval se i anglický Blackburn, jehož nový indický majitel nabídl AC odstupné 6,2 milionu liber (180 milionů korun) a hráči pak tříletou smlouvu na 20 milionů.

Ronaldinho přišel do AC Milán v roce 2008 z Barcelony, nedokázal ale navázat na formu, která mu během působení ve Španělsku vedle ocenění pro nejlepšího fotbalistu světa podle FIFA vynesla i Zlatý míč.

Reklama

Související témata: