Hlavní obsah

Ibrahimovic nedal třetí penaltu v sezoně, příští nechá spoluhráči

Milán

Sebevědomí má na rozdávání. Občas nad tím, jak si věří, fanoušci kroutí nechápavě hlavou. Teď ale hvězdný útočník AC Milán Zlatan Ibrahimovic udělal nečekaný krok poté, co v nedělním zápase italské ligy s Hellasem Verona zahodil už třetí penaltu v sezoně a "Rossoneri" doma jen remizovali 2:2. Švédský fotbalista slíbil, že příští pokutový kop přenechá spoluhráči Franckovi Kessiému.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Fotbalista AC Milán Zlatan Ibrahimovic gestikuluje

Článek

"Jsem pochopitelně naštvaný. Remíza je málo, měli jsme hrozně moc šancí a já neproměnil penaltu. Myslím, že příští nechám Kessiému, to by mohlo být lepší," řekl v televizním rozhovoru Ibrahimovic, který nedal pokutový kop ani v říjnovém utkání Evropské ligy s pražskou Spartou (3:0).

Záložník z Pobřeží slonoviny Kessié byl před Ibrahimovicovým lednovým návratem do Milána spolehlivým penaltovým exekutorem a za AC proměnil devět z deseti pokusů.

Veronu poslal do vedení už v šesté minutě český reprezentant Antonín Barák a chvíli nato zvýšil vlastní brankou Davide Calabria. Ještě do přestávky snížil dalším vlastním gólem Giangiacomo Magnani.

Ibru rozhodil pokřikem gólman

Ibrahimovic v 65. minutě neproměnil penaltu, také trefil břevno a po jeho ruce nebyla uznána Calabriova trefa. Devětatřicetiletý kanonýr si částečně spravil chuť v nastavení, kdy osmou brankou v ligovém ročníku zařídil favoritovi alespoň remízu.

Nejlepšího střelce Serie A před pokutovým kopem vyprovokoval brankář Hellasu Marco Silvestri, když na prázdném San Siru na Ibrahimovice pokřikoval: "Nedal jsi minulou penaltu." Bývalý švédský reprezentant pak napálil míč vysoko nad břevno.

"Měl pravdu, nedal jsem tu minulou," podotkl Ibrahimovic, který se hodně těší na dvoutýdenní reprezentační přestávku. "Potřebuju pauzu. Chyběla mi chladnokrevnost a obvyklé odhodlání před brankou. Prostě jsem cítil, že jsem nebyl stoprocentní," dodal rodák z Malmö, jehož tým po sedmi kolech vede tabulku italské ligy o dva body před Sassuolem.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Hvězda AS Milán Zlatan Ibrahimovic po střídání během zápasu s Lille.

Ibrahimovic na začátku listopadu zveřejnil na sociálních sítích svou fotografii ve švédském dresu s popiskem "Dlouho jsme se neviděli", ale v následné nominaci chyběl. Někdejší reprezentační kapitán o návratu do národního týmu vůbec neuvažoval. "Chtěl jsem jenom podráždit lidi ve Švédsku," usmál se bývalý hráč Ajaxu Amsterodam, Juventusu Turín, Interu Milán, Barcelony, Paris St. Germain nebo Manchesteru United.

Reklama

Související témata: