Hlavní obsah

Guardiola podle Ibrahimovice neumí jednat s fotbalisty

ŘÍM

Útočník Zlatan Ibrahimovic z AC Milán se opět otřel o svého bývalého trenéra Pepa Guardiolu. Barcelonský kouč prý švédskému fotbalistovi stále nevysvětlil, proč musel z katalánského klubu odejít.

Foto: Albert Gea, Reuters

Zlatan Ibrahimovic z povzdálí sleduje kouče Barcelony Guardiolu

Článek

"V Barceloně jsem zjistil, jak se věci ve fotbale mohou rychle změnit," řekl Ibrahimovic v rozhovoru pro Eurosport. "Měl jsem jediný problém a to byl 'filozof' Guardiola. S nikým jiným jsem potíže neměl, nikdo z klubu proti mě nemůže říct křivé slovo. Navíc první půlrok na Nou Campu byl skvělý," uvedl. "Pak se ale něco změnilo a já vůbec netuším co, protože doteď jsem nedostal žádnou odpověď," uvedl Ibrahimovic.

Švédský reprezentant přišel do Barcelony z Interu Milán výměnou za Kamerunce Samuela Eto'a a 46 miliónů eur. Ibrahimovic však postupně přišel o místo v sestavě a před odchodem do AC Milán v létě 2010 si postěžoval, že Guardiola s ním už půl roku nepromluvil.

Ibrahimovic je přesvědčen, že Guardiola neumí jednat s hráči. "Když vás nikdo nemotivuje, tak nemusíte bojovat. A to je právě práce trenérů. Například pro Josého Mourinha (bývalý trenér Interu) bych umřel. Ten druhý (Guardiola) sice rozumí fotbalu, ale trenér musí umět přizpůsobit styl hry svým hráčům. Zejména když za jednoho z nich zaplatí 70 miliónů eur," dodal.

Reklama