Hlavní obsah

Italská fotbalová liga kvůli koronaviru prodá část svých akcií

Řím

Italská fotbalová liga prodá deset procent akcií mediální společnosti, která vlastní vysílací práva na Serii A, aby zmírnila finanční dopady koronavirové pandemie po opatřeních vlády a zákazu vstupu diváků na stadiony. Se souhlasem všech dvaceti klubů odkoupí podíl za 1,7 miliardy eur (45 miliard korun) společnost CVC Capital Partners.

Foto: Sport.cz

Fotbalový stadion - ilustrační foto

Článek

"Dohodli jsme se a jednomyslně hlasovali pro finanční podmínky návrhu. Musíme ale ještě smlouvu dotáhnout a dohodnout podmínky," uvedl podle agentury AP prezident soutěže Paolo Dal Pino, který po dnešní schůzce v Římě doplnil, že by dohoda měla být uzavřena v nadcházejících týdnech.

CVC Capital Partners souhlasila s tím, že si udrží podíl v italské soutěži minimálně po dobu šesti let. Dal Pino měl navíc radost z toho, že díky společnosti Serie A ještě víc expanduje do zahraničí.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Zlatan Ibrahimovic potvrzuje v AC Milán i v 39 letech pověst kanonýra.

"Už teď je jasné, že nás koronavirus bude letos stát 600 milionů eur (15,8 miliardy korun), co se týče snížení příjmů, což je téměř čtvrtina ročního obratu a výdaje na mzdy u většiny klubů překročily sedmdesát procent příjmů. Proto jsme rádi, že jsme se dohodli a zápasy uvidí ještě více fanoušků v zahraničí," doplnil šéf Serie A.

Součástí dohody také je, že CVC Capital Partners bude mít hlavní slovo ve výběru generálního ředitele mediální společnosti italské ligy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články