Hlavní obsah

Inter Milán kvůli špatnému startu odvolal trenéra Gasperiniho

ŘÍM

Pouhé tři měsíce vydržel u fotbalistů Interu Milán trenér Gian Piero Gasperini. Vedení klubu dnes třiapadesátiletého kouče odvolalo kvůli nepovedenému vstupu do nové sezony. Nerazzurri v úterý prohráli na hřišti nováčka italské ligy Novary 1:3 a po třech kolech mají na kontě pouhý bod.

Foto: Petr Kostka

Kouč Gian Piero Gasperini (vlevo).

Článek

Dnešní trénink vítěze předminulého ročníku Serie A už vedli asistenti Daniele Bernazzani a Giuseppe Baresi. Inter Gasperiniho nástupce zatím neoznámil, podle médií je nejpravděpodobnějším jménem Claudio Ranieri, bývalý trenér Chelsea, Valencie, Parmy, Juventusu a naposledy AS Řím.

Gasperiniho odchod naznačil už krátce po úterní prohře prezident Interu Massimo Moratti. "Gasperini nedrží tým pevně v rukách. Po tomhle zápase rozhodně ne," prohlásil funkcionář s tím, že přes noc si vše musí promyslet. Dnes ráno navíc uvedl, že "Gasperiniho setrvání v klubu je nepravděpodobné".

Gasperini přišel do Interu letos koncem června. Tehdy se stal třetím trenérem klubu od odchodu Josého Mourinha po úspěšné sezoně 2009/10, v níž Inter vyhrál Ligu mistrů, Serii A a Italský pohár.

Angažmá v Miláně se však bývalému kouči FC Janov nepovedlo. V pěti soutěžních zápasech nové sezony Gasperini s týmem uhrál jedinou remízu a čtyřikrát prohrál - dvakrát v Serii A, v italském Superpoháru s AC Milán a v Lize mistrů s Trabzonsporem. "Všechno je o výsledcích," řekl Gasperini. "Je mi to opravdu líto. Myslím, že nás to všechny mrzí," přidal.

Reklama

Související témata: