Hlavní obsah

AC Milán nedal šanci Catanii a vyhrál pošesté za sebou

Fotbalisté AC Milán porazili v italské lize Catanii na svém hřišti jasně 4:0. Soupeř Plzně ve skupině Ligy mistrů zvítězil v šestém soutěžním utkání za sebou a dává zapomenout na nepovedený vstup do sezony.

Foto: Vasilij Fedosenko, Reuters

Zlatan Ibrahimovič přispěl k další výhře AC Milán.

Článek

Obhájce titulu proměnil v sedmé minutě díky Zlatanu Ibrahimovicovi první penaltu "Rossoneri" v této sezoně Serie A. Švédský útočník skóroval v posledních čtyřech utkáních. Ve 24. minutě pak zvýšil z individuální akce Brazilec Robinho.

Ani po přestávce neměl sicilský celek na San Siru šanci a po vlastní brance Franceska Lodiho a trefě Gianluky Zambrotty ještě dvakrát inkasoval. Trenér AC Massimiliano Allegri do utkání postavil sestavu: Abbiati - Abate, Bonera (46. Yepes), Thiago Silva, Zambrotta - Aquilani, Ambrosini, Seedorf (79. Antonini) - Emanuelson - Robinho (79. Inzaghi), Ibrahimovic.

Udine porazilo nováčka Sienu 2:1 a společně s Laziem se vyhouplo do čela neúplné tabulky. Zápas vedoucího Juventusu s Neapolí byl stejně jako duel FC Janov - Inter Milán odložen kvůli povodním.

Udine poslal do vedení už v první minutě Srb Dušan Basta. Druhou branku přidal po hodině hry nejlepší střelec soutěže Antonio Di Natale, který se trefil poosmé v sezoně. Hostující Francesco Bolzoni pak v 77. minutě ukončil neprůstřelnost Udine na stadionu Friuli v tomto ročníku.

Útočník Libor Kozák přispěl k domácí výhře Lazia nad Parmou 1:0. V 83. minutě vystřídal Djibrila Cissého a po dvou minutách na hřišti jeho nebezpečnou střelu dorazil do branky spoluhráč Giuseppe Sculli. Římský celek neprohrál už v osmém ligovém utkání v řadě, šestkrát z toho naplno bodoval.

Italská fotbalová liga - 11. kolo:
AC Milán - Catania 4:0 (7. Ibrahimovic z pen., 24. Robinho, 69. vlastní Lodi, 72. Zambrotta), Bergamo - Cagliari 1:0 (80. Denis), Cesena - Lecce 0:1 (56. Cuadrado), Chievo - Fiorentina 1:0 (66. Rigoni), Lazio Řím - Parma 1:0 (85. Sculli), Udine - Siena 2:1 (1. Basta, 64. Di Natale - 77. Bolzoni). Zápasy FC Janov - Inter Milán a Neapol - Juventus byly odloženy kvůli povodním v Itálii.

Reklama

Související témata: