Hlavní obsah

Vedoucí trio v italské lize nezaváhalo, v čele zůstal AC Milán

Vedoucí trio týmů v italské fotbalové lize nezaváhalo a v 17. kole Serie A si připsalo vítězství. V čele tabulky zůstal po výhře 2:0 na hřišti Bergama AC Milán, který vede o skóre před Juventusem Turín. "Stará dáma" triumfovala 1:0 v Lecce a třetí Udine rozstřílelo Cesenu 4:1.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Kevin-Prince Boateng z AC Milán se raduje branky

Článek

AC Milán si i v novém roce drží dobrou formu a už zřejmě definitivně zapomněl na nepříliš podařený vstup do ligového ročníku. Přemožitel Plzně v základní skupině Ligy mistrů vyhrál pátý z posledních šesti duelů v Serii A a Bergamu připravil první domácí porážku v sezoně.

Hlavní podíl na ní měl švédský kanonýr Zlatan Ibrahimovic, který nejprve v polovině první půle proměnil penaltu a dvanáctým gólem v ročníku se dotáhl na nejlepšího střelce soutěže domácího Denise. V závěru pak hostující útočník připravil pojistku pro Boatenga. AC v lize potřetí za sebou triumfoval 2:0.

Stále bez porážky zůstává Juventus Turín, který je druhý jen vinou horšího skóre. "Staré dámě" stačila ke třem bodům ze stadionu posledního Lecce trefa Matriho z 27. minuty.

Dvanáct gólů v sezoně má na kontě také Di Natale z Udine. Nejprve tím jedenáctým už po 48 sekundách otevřel skóre zápasu proti Ceseně, hosté pak sice srovnali, ale favorit v druhé půli třemi brankami potvrdil papírové předpoklady. Di Natale se dočkal ještě jedné gólové radosti.

Třetí výhru po sobě slaví AS Řím. Vděčil za ni kanonýrovi Tottimu, jenž dvěma proměněnými penaltami sestřelil Chievo. Bývalý sparťanský záložník Kamil Vacek tentokrát zůstal pouze na lavičce hostujícího týmu.

Italská fotbalová liga - 17. kolo:
Udine - Cesena 4:1 (1. a 82. Di Natale, 54. Asamoah, 75. Basta - 39. Eder), AS Řím - Chievo 2:0 (34. a 78. obě z pen. Totti), Bergamo - AC Milán 0:2 (22. Ibrahimovic z pen., 82. Boateng), Boloňa - Catania 2:0 (50. Cherubin, 90. Di Vaio), Cagliari - FC Janov 3:0 (13. Larrivey z pen., 56. Ibarbo, 72. vlastní Granqvist), Lecce - Juventus Turín 0:1 (27. Matri), Novara - Fiorentina 0:3 (20. z pen. a 49. Jovetič, 42. Montolivo), Palermo - Neapol 1:3 (89. Miccoli - 35. Panděv, 54. Cavani, 60. Hamšík).

Reklama

Související témata: