Hlavní obsah

Ostrý konflikt! Ibrahimovic se opřel do Lukakua, ten si nenechal nic líbit

Milán/Praha

Ve čtvrtfinále Italského fotbalového poháru to na hřišti jiskřilo. Inter Milán v městském derby v úterý porazil na San Siru AC Milán poměrem 2:1 a slaví postup. V duelu došlo také na vyhrocený spor mezi bývalými spoluhráči z Manchesteru United Zlatanem Ibrahimovicem a Romelem Lukakuem. Padat měly dokonce urážky na rodinné příslušníky fotbalistů. Švédský veterán kvůli dvěma žlutým kartám utkání nedohrál.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Zlatan Ibrahimovic (vpravo) z AC Milán v konfliktu s Romelem Lukakuem.

Článek

Dříve si vzájemně vyměňovali komplimenty, teď jsou na ostří nože. Oba útočníci byli na hřišti v úterý hodně vidět. Ibrahimovic otevřel skóre zápasu v 31. minutě. V závěru prvního poločasu se pak pustil do křížku se svým bývalým parťákem Lukakuem.

Kontaktem hlavičkami, ani žlutou kartou pro oba to však neskončilo, a konflikt naopak dále eskaloval. „Běž dělat svoje voodoo, ty malej osle," pokřikoval na Lukakua devětatřicetiletý Ibrahimovic. Narážel tím na tři roky starou událost, kdy Lukaku podle tvrzení člena vedení Evertonu odmítl ve svém tehdejším klubu novou smlouvu právě na základě výsledku rituálu. Belgický reprezentant to tehdy kategoricky popřel.

„***** tebe i tvou manželku, ty budeš mluvit o mojí matce?" běsnil zase Lukaku při odchodu do šaten, když se sápal na Ibrahimovice a od další "iniciativy" ho museli odrazovat spoluhráči i členové realizačního týmu Interu.

Poločasová přestávka oba kohouty schladila a radostněji nakonec ze střetnutí odešel belgický reprezentant. Jeho sok totiž nejprve oslabil svůj tým, když v 58. minutě vyfasoval druhou žlutou za faul na Aleksandara Kolarova.

A Inter následně dvakrát udeřil. Sám Lukaku srovnal v 71. minutě z penalty, následně se v 7. minutě nastavení z přímého kopu prosadil Christian Eriksen. A italský tisk se do Ibrahimovice opřel: "Silný, ale nervózní. Temperamentní Ibrahimovic nechal Milán ve štychu," napsal list Corriere dello Sport. "Arogantní Ibrahimovic prohrál na celé čáře. Z milánského derby byly býčí zápasy," přidal deník La Repubblica.

Reklama

Související témata: