Hlavní obsah

Legendární Buffon založil akademii pro fotbalové brankáře

Legendární brankář Gianluigi Buffon založil akademii pro gólmanské naděje. Ve škole talentů se budou mladí fotbalisté připravovat prostřednictvím takzvané Buffonovy metody, kterou třiačtyřicetiletý veterán Juventusu Turín sám vyvinul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Gianluigi Buffon na archivním snímku.

Článek

Na projektu pro chlapce a dívky ve věku od osmi do 16 let se budou podílet přední italští trenéři brankářů. V polovině června by měl, pokud to situace s pandemií koronaviru umožní, odstartovat ve středisku Marina di Pietrasanta v Toskánsku a v Buffonově přítomnosti specializovaný kemp (Buffon Summer Camp).

"Akademie vznikla s cílem nabídnout vysoce specializovanou přípravu se zaměřením na zlepšení technických dovedností pro ty, kdo sní o fotbalové budoucnosti," uvedl Buffon v prohlášení.

Budoucím nadějím nabízí kompletní balíček s osobním tréninkovým programem vytvořeným speciálně pro každého jednotlivého brankáře.

"Vždycky jsem věřil ve význam tréninku a zvlášť v této složité době," konstatoval Buffon, mistr světa z roku 2006 a jeden z nejlepších brankářů fotbalové historie.

Reklama

Související témata: