Hlavní obsah

Spor dvou hvězd ligy opět vzplál. Co za tím stojí?

Milán/Praha

Rivalita těchto dvou hráčů rozhodně není passé. Romelu Lukaku z Interu Milán neodolal pokušení popíchnout svého bývalého spoluhráče z Manchesteru United Zlatana Ibrahimovice. Vždyť Inter se v italské lize Serii A i díky zaváhání Atalanty stal šampionem a Ibrahimovicův AC Milán je až čtvrtý.

Foto: Sport.cz

Kanonýr Zlatan Ibrahimovic.

Článek

Remíza 1:1 mezi Atalantou a Sassuolem stačila Interu k zajištění titulu již čtyři kola před koncem ligy. Na aktuálně čtvrtý AC Milán má luxusní náskok 13 bodů. Lukaku a zkušený Švéd, bývalí spoluhráči z Manchesteru United, se v únoru střetli ve čtvrtfinále italského poháru a spory zdá se přetrvávají dodnes.

Tehdy došlo k ostré konfrontaci na hřišti, za kterou dostali oba jednozápasový distanc. Inter vyhrál 2:1 a belgický útočník tak byl na koni. Nyní, po zisku titulu, si neodpustil další drobné rýpnutí. „Skutečný Bůh korunoval krále!" napsal na Twitteru.

A pokračoval. „Teď se pokloňte," podepsán Král Milána. Fanoušci teď napjatě čekají, zda přijde Ibrahimovicova reakce, protože právě Švéd se často pasuje do role Boha nebo krále. Sedmadvacetiletý Lukaku označil letošní sezonu za nejlepší v kariéře. Nasázel v ní za 33 zápasů 21 branek a byl jedním ze strůjců titulu.

Devětatřicetiletý Ibra zažil už lepší sezony, ale před brankou je stále nemilosrdný. V 18 zápasech nastřílel 15 gólů, což na téměř čtyřicátníka není vůbec špatný výkon. AC Milán se na začátku sezony rval o první místo, avšak po ne příliš povedené sérii výsledků spadl na čtvrtou příčku a nyní bude tvrdě bojovat alespoň o možnost startu v Lize mistrů.

Reklama

Související témata: