Hlavní obsah

Kapitán fotbalistů Lecce chce po operaci nádoru pomoct v boji o postup

Kapitán fotbalistů Lecce Marco Mancosu bude v závěru druhé italské ligy bojovat s týmem o postup, i když mu lékaři nedávno odstranili nádor. Až po sezoně se dvaatřicetiletý útočník podrobí dalším vyšetřením, aby zjistil, zda bude muset podstoupit chemoterapii.

Foto: Profimedia.cz

Kapitán fotbalistů Lecce Marco Mancosu

Článek

Mancosu byl na operaci už 26. března, ale svůj zdravotní stav dlouho tajil. Klub tehdy oznámil, že musel na akutní zákrok se slepým střevem.

"Doktoři mi řekli, že mám po sezoně. A po dvou týdnech jsem zase běhal po hřišti na tréninku. Měl jsem jet po měsíci do Milána, aby mi řekli, jestli musím na chemoterapii, ale nejel jsem, protože chci dělat to, co mám nejradši - hrát fotbal. Uvidíme po sezoně. Já už jsem vyhrál," uvedl Mancosu, který je klíčovým hráčem Lecce v této sezoně.

I díky jeho osmi gólům a devíti asistencím je tým v tabulce třetí a dvě kola před koncem Serie B ztrácí na přímý postup dva body.

Mancosu, který si nejvyšší soutěž zahrál v minulosti krátce za Cagliari a v minulé sezoně právě s Lecce, se omluvil za lhaní o svém zdravotním stavu. Přiznal, že jeho blízké zpráva o nádoru vyděsila.

"Viděl jsem hrůzu v očích mých milovaných, mé ženy, která loni takhle přišla o otce. Bál jsem se, že neuvidím svou dceru vyrůstat," uvedl bývalý mládežnický reprezentant.

Reklama

Související témata: