Hlavní obsah

Neuvěřitelná bilance, na kterou nemá ani Ronaldo s Messim dohromady! Úspěchy tohoto mladíka vás ohromí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán/Praha

Ano, samozřejmě že se úspěchy třináctiletého útočníka AC Milán Francesca Camardy musí brát s velkou rezervou, přesto je jeho bilance rekordní a obdivuhodná. V 87 zápasech za různé mládežnické kluby totiž vstřelil neuvěřitelných 483 branek! Přenese si svou formu i do dalších let?

Foto: @acmilandata, Twitter

Talentovaný mladík Francesco Camarda.

Článek

Je jasné, že úroveň soupeřů, proti kterým se Camarda prosadil, se bude značně lišit a že nehrál proti žádným fotbalovým esům, často třeba ani jeho protivníci nehráli v plném počtu, ale přesto se nemůže jeho rekord z čistě statistického hlediska ignorovat.

Na konci minulého roku se například jen o tři roky starší útočník Borussie Dortmund Youssoufa Moukoko stal nejmladším střelcem v historii německé Bundesligy. Není vyloučeno, že něco podobného se může stát jeho italskému kolegovi.

Na výjimečnost mladíka upozornil slavný fotbalový skaut Sciabolata Morbida, který zmínil jeho působivé statistiky. Morbida si uvědomuje, že kvalita soupeřů, proti kterým Camarda hrál, nebyla bůhví jaká. „Ale nevím, kolik chlapců v jeho věku dalo dohromady takto působivá čísla," řekl.

Camarda se stal hvězdou letošního národního šampionátu hráčů do 15 let, přestože hrál proti chlapcům o mnoho vyspělejším. Nechme se překvapit, zda o něm uslyšíme i v budoucnu. Našlápnuto na slušnou kariéru ovšem určitě má.

Reklama

Související témata: