Hlavní obsah

Rekordman Ibrahimovič: Švédský snajpr je nejdražší hráč planety

Paříž

Švédský fotbalový útočník Zlatan Ibrahimovič je podle britského deníku Daily Mail nejdražším hráčem světa poté, co Paris Saint Germain dokončili jeho přestup za 31 miliónů liber, v přepočtu necelou miliardu korun. To sice samo o sobě není nejvíc v historii, pokud ale sečtete všechny přestupy, vysázely evropské kluby za Ibrahimoviče celkem už 150 miliónů liber, tedy zhruba pět miliard korun.

Foto: ČTK

Zlatan Ibrahimovič vyměnil Itálii za Francii

Článek

Francouzský mančaft zásobují balíky peněz katarští majitelé. Letos v létě utrácejí jako na běžícím pásu, vedle švédského forvarda, jehož podepsali na tři roky, nakoupili také jeho spoluhráče z AC Milán Thiago Silvu a neapolského Ezequiela Lavezziho. A jejich nákupy budou nejspíše ještě pokračovat...

Zatímco mnozí kroutí hlavou nad sumami, které jsou Katařané schopni vytáhnout, v PSG svou přestupovou mánii hájí. „Je to skvělý rok pro klub. Hráč Zlatanova kalibru přichází do Paříže, to je fantazie. Je to hráč, který může změnit všechno,“ citoval Daily Mail sportovního šéfa klubu z francouzské metropole Leonardo.

Také Ibrahimovič je nadšený. „Zlatan je velmi vzrušený,“ řekl francouzskému listu Le Parisien jeho agent Mino Raiola. „Není to hráč, kterého byste mohli přinutit dělat něco, co nechce. Tahle myšlenka ho nadchla, PSG byla jeho první volba.“ Aby ne, ve svém novém týmu si rodák z Malmö podle tříletého kontraktu přijde na přibližně 350 miliónů korun ročně, zhruba o 50 miliónů více než doposud na Apeninském poloostrově.

Vedle AC Milán hrál Ibrahimovič i v dalších velkoklubech, z amsterodamského Ajaxu vedla jeho cesta přes Juventus, Inter Milán či Barcelonu.

Reklama

Související témata: