Hlavní obsah

FC Turín - AS Řím 1:1Fotbalisté AS Řím přišli v Serii A o první body i neprůstřelnost

Řím

Fotbalisté vedoucího AS Řím remizovali v 11. kole italské ligy 1:1 na hřišti FC Turín a poprvé v sezoně ztratili body. Hostující brankář Morgan De Sanctis navíc přišel po 744 minutách o neprůstřelnost.

Foto: Max Rossi, Reuters

Miralem Pjanič z AS Řím v utkání s Turínem

Článek

O útok na klubový rekord, od kterého nakonec brankáře AS dělilo 30 minut, připravil De Sanctise v 63. minutě Alessio Cerci. Turínský útočník vyrovnával na 1:1, když hosté vedli od 28. minuty díky brance Kevina Strootmana.

De Sanctisova série neprůstřelnosti se tak zastavila na 744 minutách a v brankářské tabulce italské ligy mu patří šestá příčka. Rekord drží Sebastiano Rossi, který v sezoně 1993/1994 v dresu AC Milán neinkasoval celkem 929 minut.

Ztratilo i Lazio

AS je po první bodové ztrátě v tabulce na prvním místě, jeho náskok před druhou Neapolí a třetím Juventusem se však ztenčil na tři body. Čtvrtý Inter Milán a pátá Verona už zaostávají o devět bodů.

Ztratil i druhý římský celek Lazio, který po prohře 0:2 s FC Janov utrpělo první porážku na domácím hřišti. Hosté tak dokázali svého soupeře porazit popáté v řadě a v tabulce na něj ztrácí již jen bod.

Skóre otevřel po půlhodině hry slovenský záložník Juraj Kucka, který křížnou střelou k levé tyči zaznamenal svou první trefu v ročníku. Dvacet minut před koncem uzavřel skóre Alberto Gilardino z penalty po ruce Michaëla Cianiho.

Svůj 500. zápas ve všech italských soutěžích oslavil útočník Luca Toni 225. gólem a jeho trefa pomohla k výhře Verony nad Cagliari 2:1. Domácí díky druhé výhře v řadě udrželi krok s Interem Milán, za kterým na pátém místě tabulky zaostávají pouze vinou horšího skóre.

Inter zvítězil na hřišti Udine 3:0. Sedmou trefou v sezoně se na výhře podílel argentinský útočník Rodrigo Palacio, který vede tabulku střelců o tři branky před spoluhráčem Ricardem Álvarezem. Inter zaznamenal 500. venkovní výhru, lepší jsou v tomto ohledu jen Juventus a AC Milán.

Domenico Berardi se stal druhým nejmladším střelcem hattricku v italské lize v tomto století a díky jeho brankám zvítězil nováček ze Sassuola na hřišti Sampdorie Janov 4:3. Domácí dohrávali téměř celý druhý poločas v deseti poté, co byl vyloučen Andrea Costa.

Italská fotbalová liga - 11. kolo:
Livorno - Bergamo 1:0 (11. Paulinho)
Hellas Verona - Cagliari 2:1 (8. Toni, 58. Jankovič - 90.+1 Conti)
Lazio Řím - FC Janov 0:2 (60. Kucka, 71. Gilardino z pen.)
Sampdoria Janov - Sassuolo 3:4 (19. Pozzi, 64. Eder, 80. De Silvestri - 49., 51. z pen. a 88. z pen. Berardi, 63. Floro)
Udine - Inter Milán 0:3 (25. Palacio, 30. Ranocchia, 90.+1 Alvarez)
FC Turín - AS Řím 1:1 (63. Cerci - 28. Strootman).

Reklama

Související témata: