Hlavní obsah

Bývalý spoluhráč Čecha v Chelsea Alex bude hrát za AC Milán, exbarcelonský Keita v Římě

Fotbalová škatulata se již dala před další sezónou do pohybu. Zatímco opravdové mediální bomby v podobě přestupů nejžádanějších borců se očekávají až po světovém šampionátu v Brazílii, na trhu s hráči se stále něco děje. Stoper Alex opouští bohatý francouzský celek PSG a míří do naopak notně zchudlého AC Milán. Záložník Seydou Keita odchází po pouhém půlroce stráveném ve španělské Valencii na rok do Itálie, zatímco švýcarský stoper Philippe Senderos se vrací na ostrovy.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Švýcar Phelippe Senderos (nahoře) bude novým spoluhráčem Libora Kozáka v anglické Aston Ville.

Článek

Brazilský fotbalový obránce Alex odchází po vypršení kontraktu z Paris St. Germain do AC Milán. Brzy dvaatřicetiletý bývalý reprezentant by měl na San Siru podepsat dvouletou smlouvu. Francouzští mistři PSG už na místo středního obránce získali jiného Brazilce Davida Luize z Chelsea.

„Jsem moc šťastný, že jsem v Miláně. Všichni tu o mně hezky mluví, jsem připraven bojovat za tým a klub," uvedl Alex, jenž působil v PSG dva a půl roku po odchodu z Chelsea v lednu 2012. Před angažmá na Stamford Bridge hrál urostlý stoper za Eindhoven a Santos.

Keita ve Valencii dlouho nepobyl, přesto se zapsal do historie

AS Řím posílí záložník Seydou Keita z Valencie. Čtyřiatřicetiletý reprezentant Mali se dohodl s vicemistrem italské ligy na roční smlouvě. O hráče, který strávil v minulosti čtyři roky v Barceloně, se údajně zajímal i Liverpool.

Keita zahájil tuto sezónu v čínském klubu Dalian Aerbin, odkud v lednu odešel do Valencie. Ve španělském týmu vstřelil na jaře jediný gól, kterým se však zapsal do historie. Jeho branka do sítě Almeríe při remíze 2:2, která padla za 7,6 sekundy od výkopu, byla nejrychlejší trefou v historii La Ligy.

Senderos je novým spoluhráčem Kozáka

Dalším hráčem, který po půlroce opouští Valencii, je švýcarský obránce Philippe Senderos, který se vrací do anglické ligy a bude hrát za Aston Villu. S birminghamským klubem podepsal před cestou na mistrovství světa v Brazílii dvouletou smlouvu. Bývalý hráč Arsenalu a Fulhamu se stal první letní posilou trenéra Paula Lamberta, který má v kádru i českého útočníka Libora Kozáka.

Devětadvacetiletý Senderos strávil jaro na hostování ve Španělsku, kam ho uvolnil Fulham. Předtím působil od roku 2004 v Anglii s výjimkou ročního hostování v AC Milán.

Reklama

Související témata: