Hlavní obsah

Italové zrušili soustředění reprezentace, kluby si postavily hlavu

Řím

Trenér italských fotbalistů Antonio Conte musel zrušil plánovanou třídenní přípravu reprezentace, protože nenašel pochopení u některých klubů. Odmítly totiž své hráče pustit kvůli obavě, že se vrátí se zraněním nebo unavení. Conte chtěl krátce stmelit národní tým v příštím týdnu od pondělka.

Foto: Profimedia.cz

Trenér italské fotbalové reprezentace Antonio Conte dostal od některých klubů košem.

Článek

Protože toto období nespadá do oficiálního kalendáře FIFA, kluby neměly povinnost reprezentanty uvolnit. Reprezentační kouč, jenž přišel k národnímu celku po neúspěšném světovém šampionátu z mistrovského Juventusu Turín, přitom nedávno všech 20 klubů Serie A navštívil a snažil se spolupráci vylepšit.

"Potřebovali bychom trávit s hráči více času. Kvůli postoji některých klubů jsme ale soustředění zrušili, za této situace by nebylo prospěšné pro žádnou stranu. Doufám, že v budoucnu budeme schopni společně najít řešení, abychom pozvedli národní tým," uvedl Conte. Odmítavé stanovisko údajně dostal právě i z Juventusu.

Mistři světa z roku 2006 Italové, kteří na posledních dvou světových šampionátech vypadli už po základní skupině, nyní pod Conteho vedením z šesti zápasů pět vyhráli a jednou remizovali. Jarní část evropské kvalifikace zahájí 28. března v Bulharsku. O tři dny později se utkají přátelsky s Anglií.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články