Hlavní obsah

Parma přišla kvůli dluhům v italské lize o další čtyři body

Řím

Fotbalisté Parmy přišli v tabulce italské ligy o další čtyři body kvůli dluhům a míří k sestupu. Již dříve jim federace ze stejného důvodu odebrala tři body. Nejhorší tým soutěže má nyní po 30 kolech 12 bodů a ztrácí již 16 bodů na sedmnácté místo zaručující záchranu. Do konce sezóny zbývá osm zápasů.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Jose Mauri z Parmy (vpředu) v souboji o míč s Kingsleym Comanem z Juventusu.

Článek

Další trest pro Parmu přišel po několika nadějných výsledcích, včetně sobotního vítězství 1:0 nad mistrovským Juventusem, které ještě dávaly týmu naději.

Dvojnásobný vítěz Poháru UEFA celou sezónu neplatí hráčům a jeho dluhy přesahují už 200 miliónů eur. Minulý měsíc klub vyhlásil bankrot, sezónu je schopen dokončit jen díky záchrannému fondu, který vytvořily ostatní celky.

Disciplinární komise navíc zastavila na půl roku činnost bývalému prezidentovi Parmy Giampietru Manentimu a řediteli Pietru Leonardimu. Majitel klubu Manenti byl před měsícem zadržen kvůli podezření z praní špinavých peněz, zpronevěry a využívání nezákonných finančních toků. Zadlužený klub koupil v únoru a stal se jeho už třetím vlastníkem v sezóně.

Reklama

Související témata: